≫ 

Voditelj Daško se oglasio posle napada: Prepoznao je "mlade fašiste" koji su ga tukli palicom

Iako je krvario, Milinović je otišao na posao, a lekarima se javio na sugestiju slušalaca njegove emisije i kolega

  • 22

Radijski voditelj Daško Milinović kaže za Tanjug da nema sumnje da su ga rano jutros presreli i palicama tukli "mladi fašisti" i to zbog njegovog višegodišnjeg antifaštičkog aktivizma.

Milinković, koji je novinar i deo radijskog dvojca "Daško i Mlađa", napadnut je rano jutros u Ulici Vojvode Knićanina u Novom Sadu dok je išao na posao, a nešto kasnije policija je uhapsila jednog od napadača, dok se za drugim traga.

On kaže da nije zadobio teške povrede i dodaje da su ga dvojica napadača pratila nekoliko dana unazad.

Smatra da je to u neku ruku bila srećna okolnost, jer je, kaže, mogao da nasluti šta će se desiti kada je primetio da mu se približavaju.

- Napadnut sam zbog mog javnog angažmana. Ovo je klašičan primer napada fašista na antifašiste. S obzirom da su me i ranije pratili, uspeo sam da predupredim njihov napad i da se dobro zaštitim - naveo je Milinović i dodao da je najviše udaraca primio u predelu nadlaktice.

On navodi ida su ga dva mlada napadača starosti između 20 i 25 godina napala šipkama i da su mu u oči poprskali biber sprej, kao i da je imao sreće, jer napadači nisu bili verzirani u to što rade.

Iako je krvario, Milinović je otišao na posao, a lekarima se javio na sugestiju slušalaca njegove emisije i kolega.

- Bio sam u policiji, razgovarao sam i sa načelnikom novosadske policije, kao i sa tužiocem i imam osećaj da će policija brzo pronaći napadače - naveo je Milinović uz poruku da oni koji su ga napali, zapravo nisu uspeli u svojoj nameri, pošto, kako kaže, kod njega nema nikakvog straha.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    16. april 2021 | 17:40

    Ko te ne zna, skupo bi te platio.

  • Daseukinepokrajna

    16. april 2021 | 18:52

    Dečko mnogo si se zaneo i zaigrao a kad želis da glumataš neko ludilo onda budi spreman i na posledice jer neće svaki Srbin da trpi ponižavanje i vređanje autonomaša koji svakog ko izjavi da je Srbin ili srpski nacionalista uzme sebi za pravo da nazove fašistom.Mnogo se otimaju,pogotovu autošovinisti u Vojvodini udruženi sa ekstremima iz nacionalnih manjina pa bi da jašu Srbe i da ih proganjaju po severnom delu Srbije.

  • SU-1

    16. april 2021 | 17:26

    Koje je bre fašiste ovaj prepoznao,zna li bar on šta znači reč FAŠISTA ili protivnike tako zove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA