Preminula žena koja je oborena na pešačkom prelazu u Nišu, za život muškarca lekari se još bore

Velika briga zadesila je i porodicu Danice Andrić, njen sin Aleksandar i snaha Radmila iz bolnice su dobili loše vesti

  • 2
udes, nis, povređeni  pesaci Foto: Telegraf/D.K.

Danica Andrić (75), koja je 11. aprila teško povređena u saobraćajnoj nesreći na Vizantijskom Bulevaru, preminula je juče u niškom Kliničkom centru. U istoj nesreći teške povrede zadobio je i Ljubomir Novaković (80), koji je u kritičnom stanju. Iako je isprva bilo reči da su oni supružnici, ispostavilo se da su bili samo prolaznici.

Njih dvoje je na pešačkom prelazu na mostu na Gabrovačkoj reci "golfom 4" pokosila pedesettrogodišnja Nišlijka protiv koje je podneta krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

- Pacijentkinja koja je nakon višestrukih teških povreda bila smeštena na intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju, uprkos svim naporima lekara, podlegla je povredama. Pacijent koji je teško povređen u istoj nezgodi i dalje se nalazi u teškom, životno ugrožavajućem stanju i priključen je na aparat za veštačku ventilaciju - saopšteno je iz niškog UKC.

Ljubomirova ćerka Suzana Stojiljković kazala je nakon nesreće da nije primetila kada je otac izašao iz kuće, ali da je imao običaj da nakon ručka prošeta.

- Obično bi se vraćao posle dvadesetak minuta, ako bi se duže zadržao uvek bi se javio. Tata je vitalan čovek, vozio je bicikl, nikakvu terapiju za hronična oboljenja nije koristio. Bila sam u svojoj sobi kada sam čula zvono na ulaznim vratima. Otvorila sam i ugledala policajca, pitao me je da li tu stanuje Ljubomir Novaković. Kada sam mu to potvrdila, pozvao me je da pođem sa njim u bolnicu. Rekao mi je da mu se dogodila nesreća na pešačkom prelazu. Pošla sam sa njim a da mami nisam ni rekla, nisam želela da brine pre nego što saznam u kakvom su stanju - rekla je Suzana.

Velika briga zadesila je i porodicu Danice Andrić, njen sin Aleksandar i snaha Radmila iz bolnice su dobili loše vesti.

- Veoma sam bliska sa sverkvom, tog dana smo se čule oko 14 sati, kazala mi je da se vraća od lekara jer joj je pukao kapilar u oku. Rekla mi je: "Voli vas mama, čuvajte se". Kako je nije bilo do 19 sati, počeli smo da brinemo, nije se javljala ni na telefon. Moj suprug je otišao do njenog stana, tamo nikog nije bilo. Mnogo se zabrinuo, ja sam se još nadala da je sve u redu, govorila sam mu da ne paniči. Prošla su još dva sata pa je suprug pozvao svekrvinog prijatelja jer živi blizu Kliničkog centra, i zamolio ga da proveri da se sa njom nešto nije desilo. Tek tada smo saznali da je teško povređena - kazala je Daničina snaha.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dasa

    17. april 2021 | 12:06

    Da li ce se posle tolikih smrti u saobracaju konacno nesto preduzeti po pitanju bezbednosti pesaka ostaje da se vidi ili da se zivi u nadi!!!

  • Ludovanje za volanom

    17. april 2021 | 13:57

    Treba ih udariti pi dzepu vise i trajno uzimanje dozvole. Ti sto ubijaju neduzne pesake ,posebno na pesackom,neka ih grize savest uvek kada sednu za volan. Jer su ubili neduzne pesake

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA