≫ 

Nišlijka osuđena zbog krađe psa: Blekija odvela dok je vlasnica bila u prodavnici

Presude ovakve vrste veoma su retke

  • 8
Bleki Bleki Foto: D. K.

Osnovni sud u Nišu osudio je Lizbetu S. (45) iz ovog grada na kaznu zatvora od tri meseca, uslovno na godinu dana jer je 22. juna 2019. godine Nišlijki Loli Cvetković ukrala psića Blekija. 

Sud je Lizbetu oglasio krivom za krivično delo krađe, jer je, kako se navodi u presudi u stanju uračunljivosti, oduzela tuđu pokretnu stvar u nameri da njenim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist.

- Delo je izvršila tako što je sela na klupu ispred TC "Tempo" na Bulevaru 12. februar u Nišu za koju je bio vezan pas rase "maltezer" vredan 30.000 dinara, vlasništvo oštećene, poigrala se sa njim a zatim skinula povodac kojim je bio zavezan, nakon čega se sa psom udaljila sa lica mesta - naveo je sud.

Lizbeta je priznala delo u potpunosti što je sud uzeo u obzir prilikom odmeravanja kazne, a vlasnica psa je upućena na parnicu radi nadoknade štete.

Presude ovakve vrste veoma su retke, jer se u najvećem broju slučajeva, vlasnici zadovoljavaju vraćanjem kućnog ljubimca. Međutim, Lola je odlučila da stvari istera do kraja, u čemu joj je, kako ističe, veliku pomoć pružio njen advokat Dimitrije Dimić.

- Taj psić nam je kao član porodice, njegov nestanak za sve nas je značio ogromnu traumu. Čim smo ustanovili da je ukraden, obratili smo se policiji, obezbedili smo i video snimak koji je bio veoma značajan dokaz.

Ubrzo nakon krađe, preko FB mi se javio neki čovek koji se predstavio kao "Miki", rekao mi je da je Bleki kod njega, ali da ga je kupio. Iz tog razloga je tražio da mu dam dve, tri hiljade dinara da bi navodno nadoknadio štetu. Dogovorili smo se da ga vidimo, ali je sa mnom pošla i policija.  Kada je video policijske službenike, odustao je od namere da mi uzme novac.

- Odveo nas je do njegove kuće i vratio psa i objasnio na koji način ga je dobio. Dala sam izjavu u tužilaštvu, krenuo je sudski postupak i ta žena koja je ukrala Blekija je osuđena. Beskrajno sam zahvalna svom prijatelju, advokatu Dimiću koji nam je pomogao da stvari dovedemo do kraja - opisuje Lola kako je povratila svog ljubimca.

Mada je sud uputio na parnicu radi nadoknade štete, Lola kaže da joj nije namera da nastavi sa suđenjem.

- Ništa dalje neću tražiti, toj ženi sam oprostila to što nam je uradila. Mađutim, zaista ne želim da iko više preživi ono što je naša porodica nakon nestanka Blekija. Oni koji imaju ljubimce, razumeju o čemu govorim, kakva se snažna veza razvija između vlasnika i životinje.

Srećni smo što je opet sa nama, ali je veoma važno što je sud poslao poruku da je i ovakva krađa krivično delo, te da lopovima preti zatvorska kazna - zaključuje Lola.

Video: Nezapamćeno: Dve žene usred bela dana ukrale psa kod Tempa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baba Mara

    17. april 2021 | 12:59

    Steta sto je dobila uslovnu kaznu. Trebalo je strpati u zatvor.

  • Niko kao ja

    17. april 2021 | 14:26

    Bleki maltezer!? 🤣🤣🤣 Ne znam ko je bolji - ovi iz novina koji su toliko retardirani da ne znaju ni kako izgleda maltezer ili vlasnici kojima je neko uvalio ovu crnu subaricu kao maltezera 😂😂😂

  • Pentraksil

    17. april 2021 | 13:42

    Ove sa psima ih ima pun Niš kao da su sekta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA