Ispitano šest svedoka u slučaju Papić: Osumnjičen da je urgirao za vođu kriminalne grupe Miljkovića

Bivši zamenik načelnika SBPOK-a negirao izvršenje krivičnog dela

  • 2
Goran Papić hapšenje

Printskrin: Tanjug, Foto ilustracija: Shutterstock

U istrazi protiv bivšeg zamenika načelnika SBPOK-a Gorana Papića, osumnjičenog da je u aprilu prošle godine urgirao da policija odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil od, sada osumnjičenog vođe kriminalne grupe Marka Miljkovića, do sada je ispitano šest svedoka, policijskih službenika.

Do kraja ove sedmice očekuje se ispitivanje i poslednjeg svedok tužilaštva, dok odbrana i dalje čeka odluku o zahtevu za ispitivanje njenih svedoka.

U tužilaštvu za Tanjug kažu da je istraga u toku i podsećaju da je Papiću nedavno produžen pritvor za još 30 dana.

- Šest policajaca koji su do sada ispitani u istrazi, posvedočili su da Papić nema nikakve veze sa vraćanjem vozila - dodao je advokat.

Papić je je pod istragom zbog sumnje da je urgirao da policija odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil od, sada osumnjičenog vođe kriiminalne grupe, Marka Miljkovića.

Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Tužilaštvo sprovodi dokazne radnje u skraćenom postupku koji se vodi protiv Papića za krivično delo trgovina uticajem, za koje je zakonom zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto.

Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom pod istragom da je organizator kriminalne grupe koja se sumniči za ubistva, preprodaju droge i držanje oružja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko ex JSO

    19. april 2021 | 16:06

    A gde su glavni,kad će oni odgovarati?

  • milojko veverica

    19. april 2021 | 18:40

    Eto njega na kraju istrage kao heroja !!! Vozi skupa kola , motore , ima gliser , tuče ljude po ulici , a pun je kao brod , pa nemojte mi reci da je od inspektorske plate .. Neka ga jos malo da se kiseli u ćeliji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA