Suđenje za pokušaj ubistva: Nišlija branio svoju imovinu i život, preti mu dugogodišnja robija

Saša Zdravković se tereti da je 16. septembra 2019. godine pokušao da liši života Dobrivoja Nikolića tako što ga je udario motkom po glavi, a zatim ga je nožem, koji je ispao iz Nikolićeve ruke, ubo više puta

  • 7
Nišlija Saša Zdravković Foto: Telegraf/D.K.

Saslušanjem Nišlije Saše Zdravkovića (57), njegovog rođaka Dobrivoja Nikolića i četiri svedoka, danas je pred Višim sudom u Nišu nastavljeno suđenje za krvavi obračun u Knez Selu kojem su prethodile dugogodišnje razmirice zbog imanja.

Zdravković se tereti da je 16. septembra 2019. godine pokušao da liši života Dobrivoja na taj način, kako navodi tužilaštvo, što ga je udario motkom po glavi, a zatim ga je nožem, koji je ispao iz Nikolićeve ruke, ubo više puta. Kako je navelo tužilaštvo, Dobrivoje je uboden u predelu stomaka i grudnog koša i zadnje strane butine leve noge, te mu je tako naneta zbirno teška telesna povreda opasna po život.

Zdravković je na sudu istakao da se goloruk suprotstavio rođaku, koji mu je istovremeno i komšija, te da nije imao nameru da ga povredi već da spasi goli život.

Saša: Pitao me "Šta ćeš ti tu?" i zasuo kamenjem

- Tog dana sam sa ocem Radomirom, sinom Dušanom i prijateljem Goranom Vidanovićem otišao do obiđem plac u Knez Selu. Primetio sam da je u mom dvorištu skladirano ogrevno drvo koje nije moje te da je tu parkiran i traktor. Dok sam šetao placem, čuo sam povike preko ograde: "Šta ćeš ti tu?" Video sam Dobrivoja koji je vidno bio besan… Kazao sam mu da sam na svojoj imovini, a on me je onda zasuo kamenicama od kojih me je jedna pogodila u levu nogu - navodi Zdravković.

- Zatim je prošao kroz improvizovani prolaz koji je napravio u ogradi, i zaleteo se na mene sa nožem u desnoj i metalnom šipkom u levoj ruci. Povlačio sam se svestan da mi je život u pitanju, ali je on uspeo da me poseče po obrazu ispod levog oka. Uhvatio sam ga za ruke, rvali smo se, ne znam tačno kako je Dobrivoje izboden.

Mislim da se to desilo dok smo se okretali i rvali. Uspeo sam da dohvatim natruli štap koji on koristi da tera stoku, i njima sam udario pa je ispustio nož. Zatim sam mu tim štapom zadao dva udarca po glavi, usled čega je drvo puklo. On je počeo da doziva brata i sina i da traži pištolj da nas pobijeUplašio sam se, moj otac je uzeo nož kako bi sprečio da se sukob nastavi i svi smo kolima otišli iz sela – opisao je Zdravković obračun.

Dobrivoje više od 30 godina koristi spornu imovinu

Dobrivoje je potvrdio da više od 30 godina koristi Sašinu imovinu ali je istakao da smatra da na to ima pravo.

- Njegova majka, a moja sestra od strica mi je dozvolila da koristim to imanje jer, kako mi je kazala, njeni nisu zainteresovani da ga rade. Tačno je da ga je Saša nasledio, ali ja mogu da ga dobijem na sudu po osnovu održaja jer je u mom faktičkom posedu. I bunar sa kojeg uzimam vodu je na njegovom imanju, ali ja smatram da i na to imam pravo jer su moji roditelji učestvovali u njegovom kopanju – opisivao je Nikolić osnov svoga prava na tuđu imovinu.

Govoreći o danu kada je došlo do obračuna, priznao je da je u Sašino dvorište ušao sa nožem ali je negirao da je imao metalnu šipku.

- Nož sam poneo jer sam ga video kako se vrzma oko moje kuće. Tačno je da se vratio u svoje dvorište, ali sam ja brinuo da će mi oštetiti vredne poljoprivredne mašine koje su na njegovom placu, pa sam pošao za njim sa nožem. Nisam imao nameru da ga povredim, nego da se zaštitim od njega. On me je napao motkom i oteo mi nož, hteo je da me ubode u levu stranu grudi, da me elminiše – optuživao je Dobrivoje rođaka.

Sašin otac: Rvali su se i sekli 

Danas je svedočio i Sašin otac Radomir koji je potvrdio njegove navode.

- Kada je Saša video da mu se crno piše, uhvatio ga je za ruke… Dobrivoje je okretao nož ka mom sinu, on prema njemu, rvali su se i sekli … Kad je sve bilo gotovo, uzeo sam nož i stavio ga u gepek. Čim smo stigli u grad, bacio sam ga u kontejner, sad znam da sam pogrešio ali tada nisam tako razmišljao – kazao je otac optuženog.

Izjavu pred sudom dao je i Dobrivojev zet Branislav Miljković. On nije bio očevidac događaja, ali je posvedočio da su odnosi između rođaka bili odavno poremećeni zbog placa.

- Kad sam čuo da se to desilo, zvao sam Sašinu sestru Malinu da je pitam šta je to bilo. Ona mi je tada kazala da je to sve zbog imanja, te da će Radomir oterati Sašu u zatvor zbog inaćenja oko te zemlje – rekao je Miljković.

Suđenje će biti nastavljeno 12. maja do kada treba da bude obezbeđen telefonski listing koji treba da dokaže da je Miljković zvao Malinu. Takođe, biće saslušani ostali svedoci, a najavljena su i veštačenja povreda koje je optuženi zadobio u obračunu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Seep

    19. april 2021 | 17:42

    Jasno ko dan covek usao u tudji posed i koristi ga a onda napadne vlasnika sa namerom da ga lisi zivota sta je tu sudu nejasno zna se krivac .Gospodine sudija ako vama neko udje u stan i opljacks vas a onda napadne vasu suprugu ili dete sa zlim namerama hocete li mu skuvati kafu ili presuditi tu na licu mesta.

  • Srbbgd

    19. april 2021 | 17:59

    Šta je ovo, ne mogu da verujem da je čoveku uzurpirao imovinu, napao ga nožem na njegovom imanju i još ga osuđuje. Znači ne smeš da braniš imovinu i život. Kakav zakon to je užas.

  • Ivan

    19. april 2021 | 17:38

    Znaci Dobrivoje je krenuo nozem na Sasu koji je bio na svom imanju ali ne da ga napadne nego da se odbrani??? Koristio je njegovo zemljiste da tu parkira svoje poljoprivredne masine, da obradjuje tu istu zemlju i koristi bunar odatle a polaze pravo na pomenuto Sasino zemljiste jer su njegovi roditelji ucestvovali u kopanju bunara??? Ne znam jel ovo neka sprdnja? Napao rodjaka iako mu je uzurpirao imovinu i kad je dobio po nosu onda se nesto zali. I ja sam ucestvovao u gradnji kuce mog kuma ali nisam znao da mogu da potrazujem da je jedan deo kuce moj jer sam mesao malter na mesalici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA