≫ 

Suđenje za nesreću na naplatnoj rampi Doljevac: Ispitani policajci koji su prvi stigli na lice mesta

Presuda će biti 22. aprila

  • 3
Nis, naplatna rampa, autoput, policija, uviđaj, saobraćajka, saobraćajna nesreca Foto: Telegraf

Pred Osnovnim sudom u Nišu danas je saslušanjem svedoka iz policije nastavljeno suđenje vozaču "Koridora Srbije" D. S. zbog udesa na naplatnoj rampi "Doljevac" u kojem je u januaru 2019. godine poginula S.G, a pet osoba teže i lakše povređeno.

Prema pisanju lokalnih medija, policajci Nikola Mitić i Bratislav Micić koji su prvi stigli na mesto nesreće, pojavili su se sa zakašnjenjem na suđenju, a potom je ispitan Mitić.

Mitić je posvedočio da je bilo magle na putu kada se dogodila nesreća i dok je dolazio sa kolegom do rampe na mesto nesreće.

- Zatekli smo tri vozila koja su učestvovala u nezgodi. U prvom, koje je bilo najdalje, nije bilo nikog. U drugom sam video lice koje je stradalo, kao i vozača i suvozača. U trećem je bilo lice koje je bilo povređeno. Nalazilo se između sedišta. Čovek koji je stajao i telefonirao na 15-ak metara od tog vozila rekao je da je vozac - ispričao je Mitić.

On je potvrdio da mu se optuženi D. S. predstavio kao vozač automobila, u kojem je bio i tadašnji direktor Koridora Srbije Zoran Babić, i sam povređen u toj nesreći.

Pravni zastupnik porodica oštećenih Božo Prelević ponovo je zatražio dostavljanje nedostajuća "dva minuta" snimka sa rampe, navodeći da je tim povodom dopis poslao i predsedniku Srbije i Povereniku za informacije od javnog značaja.

Tužilaštvo je ranije zatražilo da se okrivljenom D. S. izrekne zatvorska kazna od pet godina i da mu pet godina bude zabranjeno upravljanje motornim vozilom.

U automobilu "Koridora Srbije", koji je velikom brzinom uleteo u prostor naplatne rampe "Doljevac", gde su dva automobila već stajala, nalazio se i direktor tog preduzeća Zoran Babić.

Na suđenju u Osnovnom sudu u Nišu prikazana su četiri snimka nadzornih kamera sa naplatne rampe "Doljevac", od kojih jedan pokazuje dešavanja u vreme nesreće, ali se prekida na dva minuta, tako da se sudar koji se dogodio u 8.31 časova ne vidi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    20. april 2021 | 14:26

    Ja mislim da svi koji imaju makar malo mozga,znaju pravu istinu...

  • Toma M.

    20. april 2021 | 18:35

    Manite se raznih glasina, pustite da sud izvaga i donede pravednu odluku. Licno znam vise od 30 godina Zorana Babica, cestitog coveka iz ugledne porodice u Vrnjackoj Banji. Jedno je jasno, da je sedeo pozadi u kolima ?! Zasto bi direktor vozio svog vozaca nema nikakve logike?! Pa još u jutarnjim casovima kada se sa papirima spremao da zapocne radni dan!? A, i teska povreda govori sa koje strane je udaren!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA