≫ 

Podignuta optužnica protiv Mike Aleksića: Tereti se za dela silovanja i nedozvoljenih polnih radnji

O predlogu za produženje pritvora i potvrđivanju podnete optužnice odlučivaće Viši sud u Beogradu

  • 9
Miroslav Mika Aleksić

Miroslav Mika Aleksić Printskrin: Youtube/Agape - Aleksandar Gajšek

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića (68) zbog opravdane sumnje da je silovao i polno uznemiravao ukupno sedam polaznica te škole.

- Optužnicom se tereti za izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam oštećenih - rekla je za Tanjug portparolka tužilaštva Ivana Rakočević.

Ona je dodala da je tužilaštvo predložilo sudu da Aleksiću produži pritvor.

O predlogu za produženje pritvora i potvrđivanju podnete optužnice odlucivaće Viši sud u Beogradu.

Tužilaštvo je takođe radi zaštite privatnosti učesnika u postupku, predložilo sudu da isključi javnost tokom trajanja glavnog pretresa (suđenja), navela je Rakočević.

Istraga protiv Aleksića sprovedena je zbog 19 krivičnih dela na štetu devet polaznica svoje škole glume od 2008. do 2020. godine, ali je optužen za devet krivičnih dela.

Aleksić je u tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao pomenute učenice glume u svojoj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prva prijavila policiji, a nakon nje osmelile su se i druge devojke.

Jedna od devojaka je u vreme napastvovanja bila maloletna, dok su ostale tvrdile, da ih je napadao i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Nedavno su završena veštačenja svih devet glumica, a kako je tada rekao punomoćnik Radulovićeve, advokat Jugoslav Tintor, ona su potvrdila verodostojnost i validnost njihovih iskaza u kojima su ga optužile da ih je silovao ili polno uznemiravao.

Žrtve je veštačila komisija veštaka neuropsihijatara i psihologa, koja je zaključila da su one trpele "psihičke patnje visokog itenziteta".

Za krivično delo polno uznemiravanje zaprećena je novčana kazna ili zatvor do šest meseci, a ukoliko je učinjeno prema maloletnom licu, učinilac će se kazniti zatvorom od tri meseca do tri godine.

Za silovanje su, u zavisnosti od načina izvršenja predviđene različite kazne, od najmanje dve do 10 godina, pet do 12 godina, a za silovanje maloletnica pet do 15 godina.

Radulović je Aleksića prva prijavila policiji u januaru, nakon čega je on uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru, a ubrzo su se i druge devojke osmelile da ga prijave.

On se nalazi u pritvoru od hapšenja 11. januara, da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo.

Video: Vučić: U slučaju Aleksić država je uradila sve što je mogla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • W

    21. april 2021 | 16:05

    Bez dokaza coveka oteraste u zatvor. Gde ima posle deset godina da ga prijave da je silovao nekog. Bas smesno.

  • nikolas

    21. april 2021 | 16:22

    KAO DA SE NEKOM GADNO ZAMERIO !!! DALI CE SRBI KAO I SVEDJANI MORATI TRAZITI PISMENIM PUTEM-MOLBOM SEKS SA DEVOJKOM ILI ZENOM -U SUPROTNOM BICE SILEDZIJE !!! BICE BOLJE BITI LGBT POPULACIJA !!!

  • nikolas

    21. april 2021 | 16:53

    OD SAD I SA ZENOM I DEVOJKOM NAPISMENO U KREVET -MOLBA -SAGLASNOST -PODPIS!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA