≫ 

Vozač Zorana Babića osuđen na 3 godine i 10 meseci zatvora zbog nesreće na naplatnoj rampi Doljevac

U nesreći je poginula Stanika Gligorijević

  • 30
Stanika Gligorijević, nesreća Pokojna Stanika Gligorijević/ Foto: Telegraf, Privatna arhiva

Osnovni sud u Nišu izrekao je presudu Beograđaninu Dejanu Stanojeviću (37), optuženom za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Stanojević, vozač bivšeg direktora "Koridora Srbije" Zorana Babića osuđen je na 3 godine i 10 meseci zatvora, zbog udesa na naplatnoj rampi Doljevac u kojem je poginula Stanika Gligorijević (52) iz okoline Knjaževca. Izrečena mu je i mera zabrane upravljanja vozilom od 4 godine.

Nesreća se dogodila 31. januara 2019. godine.

Kako je utvrđeno tokom istrage, on je službenom "škodom superb" krećući se iz pravca Niša ka Grdelici brzinom od 93 kilometra na čas udario u "opel astru" koja je bila na kanalu ispred njega usled čega se ona odbila i udarila u zadnji deo "folksvagen pasata" koji je napuštao rampu.

Od siline udarca Stanika koja je bila na zadnjem sedištu "opela" je poginula na licu mesta, njena sestra Mirjana Aleksić koja se nalazila na mestu suvozača, zadobila je teške povrede opasne po život a teško je povredjen i Babić koji je bio na zadnjem sedištu "škode".

Takođe, teške povrede zadobio je i vozač "pasata", Stanoje Stanković, dok je Srđan Aleksić koje je upravljao "astrom" lakše povređen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mitar

    22. april 2021 | 14:02

    Za pet grama marihuane mozes dobiti istu robiju kao kada ubijes ljudsko bice. U ovoj drzavi nije bitno koje je delo u pitanju, vec ko je osoba koja cini krivicno delo.

  • Obrad

    22. april 2021 | 13:59

    Koliko je dobio ovaj što je vozio?

  • El maestro

    22. april 2021 | 14:05

    Sećate se onog "ne dam Babića"?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA