≫ 

Bolne reči Ognjenove mame: Rodi majka lastavicu, pa je šalje u specijalnu jedinicu. Ode moja lasta

- Odvraćali smo ga ranijih godina, da ne ide, da ne bude padobranac, već da upiše fakultet neki, ali nije bilo šanse - rekla je majka za Telegraf.rs

  • 23
Poginuo vojnik Vranje Foto: S. Tasić

Padobranac 63. padobranske brigade Ognjen Trajković (21), koji je nastradao prilikom izvođenja padobranskog skoka u Nišu, biće sahranjen u Vranju. Njegova majka Marina Arsić, kaže da su iz vojske javili da će telo biti dopremljeno u Vranje, a potom u kapelu na Šapranačkom groblju. Sahrana nastradalog Ognjena biće u petak u 15 časova.

- Ognjen će biti sahranjen u svom rodnom gradu, za koji je bio jako vezan, na Šapranačkom groblju. Od malena je imao želju da bude padobranac, još od osnovne škole. Korak, po korak i ostvarivao je svoj cilj. Bio je mnogo srećan, kada je prošao sve obuke i počeo da radi. Nikad mi nije govorio kad ima skok, vežbu, već tek kad se prođe - kaže Marina.

U porodici nastradalog padobranca su skrhani bolom. Majka, prijatelji i rodbina, imaju smao reči hvale za Ognjena.

- Rodi majka pticu, lastavicu, pa ga šalje u specijalnu jedinicu, tako mi je govorio. Mnogo je bio ponosan što su ga primili u jedinicu. Obožavao je sve to, živeo je svoj san. Ode moja lasta u nebo, da tamo stalno leti, blizu Boga. Odvraćali smo ga ranijih godina, da ne ide, da ne bude padobranac, već da upiše fakultet neki, ali nije bilo šanse - dodaje majka Marina.

Ognjen nije bio oženjen. Ima starijeg brata i sestru, koji imaju svoje porodice. U Nišu je stanovao privatno, a u padobranskoj brigadi radio je od oktobra prošle godine. Ognjen je bio u grupi padobranaca ove brigade koji su pre desetak dana uspešno izveli jedan od skokova predviđen padobranskom obukom, nakon čega je juče trebalo da izvedu sledeći skok.

Da li se tom prilikom mladom padobrancu umrsio padobran, kako se nezvanično sumnja ili je nešto drugo uzrokovalo koban pad, utvrdiće istraga koja je u toku.

(S. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mama

    22. april 2021 | 12:57

    Saucesce

  • Đ

    22. april 2021 | 16:17

    Padobranci su posebna vrsta ljudi,spremnija ,hrabrija od svih ostalih potpuno svesni rizika koji ih prati u karijeri.Gde oni stave glavu tu drugi ne mogu ni da zamisle da budu.Nikakva plata i dodatak tu ne igraju ulogu.Kao padobranac se rodiš ,živiš i mreš.Tome svedoče svi oni koji su služili u 63. i danas bi se odazvali na prvi poziv.Na žalost neki odu prerano.Plavo nebo ti želim.

  • Emmina

    22. april 2021 | 15:38

    Bas je zalosno...imam sina njegovih god.da majci i svima dragi Bog olaksa...a njemu da podari Dzenet-Raj....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA