≫ 

Širi se lažna vest o hapšenju pripadnika BIA u Prištini: Fotografija je iz 2018. godine

Kako je u lažnoj vesti bilo navedeno, kosovska policija je u akciji u prištinskom naselju "Kalabrija" uhapsila pripadne srpske tajne službe BIA

  • 0
newspapers,  novine, vesti,  čitanje Foto: Pixabay/shotput

Tekst koji se pojavio u prištinskim medijima, a u kojem se navodi kako su navodno uhapšeni pripadnici BIA u specijalnoj akciji kosovske policije, ispostavio se kao lažna vest.

Kako saznajemo, hapšenje pripadnika BIA se nije dogodilo, a fotografija koju su prištinski mediji "ekskluzivno" objavili je iz 2018. godine i preuzeta je sa interneta.

Reč je o još jednom plasiranju lažnih vest i pokušaja da se srpska služba bezbednosti kompromituje i destabilizuje. U poslednje vreme, u istom cilju, pojavio se niz lažnih tekstova, fotografija i snimaka.

Inscenirana akcija

Kako je u spornoj vesti bilo navedeno, kosovska policija je u akciji u prištinskom naselju "Kalabrija" uhapsila pripadne srpske tajne službe BIA.

"U međuvremenu, elitna jedinica kosovske policije - FIT sprovodi akciju. Sve što su rekli iz kosovske policije ima veze sa operacijom, kako bi se identifikovale i uhapsile neke osumnjičene osobe koje su strani državljani", navedeno je.

Dalje, u vesti je pisalo i da ova policijska operacija ima cilj identifikaciju i lišavanje slobode nekih stranih državljana traženih na međunarodnom nivou, kao i da  nadležne  i specijalne jedinice u i koordinaciji i dalje sprovode operaciju.

Video: Predsednik Srbije čestitao svim pripadnicima Dan Agencije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA