≫ 

Ukinuta presuda Jablanoviću za drogu, sledi novo suđenje pred Višim sudom

Marko Jablanović je brat nekadašnjeg državnog sekretara u Ministarstvu za rad i zapošljavanje Aleksandra Jablanovića, koji je ubrzo nakon hapšenja brata podneo ostavku

  • 0
Sudjenje, sud , sudski cekic, pravda, sudija

Foto: Shutterstock

Apelacioni sud u Beogradu usvojio je žalbe odbrane i ukinuo je prvostepenu presudu kojom je na tri godine zatvora bio osuđen Marko Jablanović, a njegovi saradnici na kazne od tri do pet godina zatvora, zbog optužbi da su učestvovali u nabavci i transportu 2,8 kilograma marihuane u januaru 2017. godine, navodi Tanjug.

Istom odlukom Apelacioni sud je naložio da im se suđenje ponovi pred Višim sudom u Beogradu zbog saizvršilaštva u krivičnom delu - neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Jablanović je brat nekadašnjeg državnog sekretara u Ministarstvu za rad i zapošljavanje Aleksandra Jablanovića, koji je ubrzo nakon hapšenja brata podneo ostavku.

Ukidanje presude bilo nužno

 

- Po nalaženju Apelacionog suda, osnovano se izjavljenim žalbama branilaca okrivljenih ukazuje da je prvostepena presuda zahvaćena bitnim povredama odredaba krivičnog postupka jer prvostepeni sud u pogledu odlučnih činjenica nije dao dovoljno jasne razloge, a dati razlozi su potpuno nejasni i u znatnoj meri protivrečni, zbog čega se ukidanje prvostepene presude pokazuje nužnim - navodi se u odluci.

Suđenje će se osim Jablanoviću u ovom postupku ponoviti i Mihatu Preljiću, Bajramu Aličkoviću i Miroslavu Iliću.

Marihuanu prebacivali iz Leposavića

 

Jablanović i Ilić se terete da su 19. i 20. januara 2017. godine u Leposaviću i Beogradu zajedno sa S. S, prema kome je istraga prekinuta, zajedno neovlašćeno nabavili i prenosili radi dalje prodaje 2,8 kilograma mariuane.

Oni su, kako se sumnja, angažovali Preljića i Aličkovića da drogu zajedno prevezu do Beograda, tako što je Preljić vozio drogu u "fiatu punto", a Aličković drugim vozilom išao ispred njega i javljao mu da li na putu ima policije.

Plan je bio da se u Leštanama sastanu sa Ilićem da bi mu predali marihuanu, ali do primopredaje nije došlo jer ih je policija uhapsila.

Jablanović je uhapšen u Kraljevu u službenom vozilu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, što je i bio motiv kasnije ostavke njegovog brata, koji je odbacio optužbe za prodavanje droge kao neistinite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA