≫ 

Za Tocila traže 15 godina zatvora: "Jedan je od najvećih distributera heroina na teritoriji Srbije"

Mladen Novaković je uhapšen sredinom decembra 2019. godine u akciji policije u kojoj je zaplenjeno 77 kilograma heroina i pola kilograma kokaina

  • 14
Mladen Novaković Tocilo, Droga, heroin, hapšenje Foto: MUP

Pred Specijalnim sudom u Beogradu završnim rečima okončan je postupak protiv Mladena Novakovića (38), zvanog Tocilo, iz Amerića kod Mladenovca, optuženom da je predvodio grupu koja se bavila trgovinom narkoticima, pišu Novosti.

Tužilaštvo je tražilo da bude osuđen na najmanje 15 godina zatvora, a zatvorska kazna tražena je i za optužene Sašu Nikolića i Velibora Cvetkova.

Novaković je uhapšen sredinom decembra 2019. u akciji policije u kojoj je, kako je tada saopšteno, zaplenjeno 77 kilograma najčistijeg heroina i pola kilograma kokaina. Prema onome što je rečeno u tužilaštvu, Novaković se sumnjiči da je "jedan od najvećih distributera heroina na teritoriji Srbije".

U završnoj reči, tužilac je naveo da je brojnim dokazima potvrđeno da je Novaković predvodio kriminalnu grupu i pozvao se na prisluškivane razgovore, policijske izveštaje o praćenju i pretresu...

- Da ne postoji nijedan drugi dokaz bila bi dovoljna torba oduzeta od Nikolića u kojoj je pronađeno 15 kilograma heroina. U istoj torbi na najlon kesi nađen je DNK Novakovića, a na jednom paketu DNK Cvetkova - istakao je tužilac.

Prvostepena presuda biće izrečena 18. maja.

Video: Spektakularno hapšenje muškarca kod kojeg je pronađeno 77 kilograma heroina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA