≫ 

Razbijena organizovana kriminalna grupa koja je krijumčarila migrante iz Srbije u Austriju

Osumnjičeni se terete da su od februara do aprila ove godine omogućili krijumčarenje ilegalnih migranata od Srbije, preko Mađarske do blizine državne granice između Mađarske i Republike Austrije

  • 0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije, u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i mađarskom policijom uhapsili su šest osoba koje se sumnjiče da su kao članovi organizovane kriminalne grupe krijumčarili migrante.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi uhapšeni su D. M. (59), osumnjičen da je organizator kriminalne grupe, kao i članovi N. V. (39), A. S. (53), J. S. (50), I. K. (42) i S. M. (28).

Osumnjičeni se terete da su od februara do aprila ove godine omogućili krijumčarenje ilegalnih migranata od Srbije, preko Mađarske do blizine državne granice između Mađarske i Republike Austrije, radi sticanja finansijske koristi.

Kako se sumnja, D. M. je organizovao prihvat ilegalnih migranata na teritoriji Mađarske, a zatim i njihov nedozvoljen tranzit do blizine mađarsko-austrijske granice.

Osumnjičeni su potom, kako se sumnja, stečenu protivpravnu imovinsku korist od 600 evra po ilegalnom migrantu, delili međusobno u zavisnosti od njihovih pojedinačnih zadataka u omogućavanju tranzita.

Takođe, policija je tokom izvršenih pretresa, od osumnjičenih privremeno oduzela jedan automobil, više komada municije i mobilnih telefona.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA