≫ 

Bebisiterki koja je dala bebi bensedine naloženo obavezno psihijatrijsko lečenje: Bila neuračunjiva

Izrečena je i mera zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti od 10 godina zbog "zapuštanja i zlostavljanja maloletnog lica"

  • 0
Bebisiterka dete bensedini Foto ilustracija: Shutterstock, Galenika

Bebisiterki S. C, koja je u dva navrata davala lekove za smirenje detetu starom četiri i po meseca, zbog čega je kod njega nastupilo trovanje, danas je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu izrečena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi.

Mera lečenja trajaće, kako je navedeno, dok za to bude bilo potrebe. Uz nju, Sud je izrekao i meru zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti od 10 godina zbog "zapuštanja i zlostavljanja maloletnog lica", a po predlogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva, koje je sprovelo istragu.

Navedene mere Tužilaštvo je predložilo imajući u vidu da je komisijsko veštačenje pokazalo da je S. C. bila neuračunljiva u vreme izvršenja krivičnog dela, odnosno kada je u odsustvu roditelja bebi koju je čuvala dala veću količinu leka za smirenje.

Pored toga, u saopštenju Tužilaštva navedeno je da je u vezi istog predmeta na saslušanje pozvana i B. V, administratorka sajta "Bebisiterka.rs" preko kojeg je S. C. angažovana, piše Tanjug.

Velike količine leka za smirenje u krvi

Podsetimo, slučaj se dogodio u martu ovde godine, a otkriven je kada su roditelji primetili da je beba nekoliko dana konstatno jako pospana, mlitava i da slabo jede. Dete su odmah odveli kod pedijatra, a zatim i kod specijaliste u Dečju univerzitetsku kliniku u Tiršovoj. Lekari su prvo posumnjali da je reč o trovanju i uradili su toksikološke analize koje su pokazale da se u bebinoj krvi nalaze velike količine leka za smirenje!

Lekari su slučaj odmah prijavili policiji i S. C. je ubrzo uhapšena.

Prema pisanjima medija, njoj ovo nije prvo delo, jer je ranije bila osuđivana za krađe i prevare.

Video: Dete nije htelo da spava vaspitačica joj sela na glavu: Snimak monstruoznog smirivanja u vrtiću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA