≫ 

Apel svim učesnicima u saobraćaju: Broj pijanih vozača u nezgodama 2 do 3 puta veći tokom praznika

Na svim najvažnijim putnim pravcima u zemlji očekuje se pojačana frekvencija saobraćaja

  • 0
Voznja, vozac, pivo, pijani vozac Foto: Shutterstock

Uprava saobraćajne policije apelovala je danas na sve učesnike u saobraćaju da tokom predstojećih vaskršnjih i prvomajskih praznika budu odgovorni, poštuju saobraćajne propise i ne sedaju za volan pod dejstvom alkohola.

Vladimir Vida iz Uprave saobraćajne policije ukazao je da je prethodnih godina broj vozača koji za vreme vaskršnjih praznika učestvuju u saobraćajnim nezgodama pod dejstvom alkohola, bio dva puta veći od godišnjeg proseka, dok je za vreme prvomajskih praznika taj broj bio čak tri puta veći.

- Zbog toga apelujemo na vas da praznike proslavite odgovorno, da ne dovodite u opasnost i sebe i druge učesnike brzom vožnjom i nepropisnim preticanjem, kao i da ne sedate za volan ukoliko ste prethodno konzumirali alkohol - istakao je Vida.

Prema njegovim rečima, tokom predstojećih praznika, na svim najvažnijim putnim pravcima u zemlji očekuje se pojačana frekvencija saobraćaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA