≫ 

Produžen pritvor Belivukovoj grupi za još tri meseca: Ovo su četiri razloga za to

Pritvor produžen zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da će sakriti ili uništiti dokaze, da ne bi ponovili krivična dela u kratkom roku, kao i zbog uznemirenja javnosti

  • 9
Veljko Belivuk, Velja Nevolja

Foto: ATA Images

Apelacioni sud u Beogradu produžio je danas za još tri meseca pritvor Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću i ostalim pripadnicima njihove organizovane kriminalne grupe, koji se terete za najteža krivična dela.

Pritvor je Belivuku i ostalima danas produžen zbog svih zakonskih razloga - opasnosti od bekstva, opasnosti da će sakriti ili uništiti dokaze, da ne bi ponovili krivična dela u kratkom roku, kao i zbog uznemirenja javnosti, rekla je za Tanjug portparolka suda Mirjana Piljić.

Prema ovoj odluci suda pritvor može da im traje do 2. avgusta, dodala je Piljić.

Ova grupa uhapšena je 4. februara. Belivuk i Miljković su pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela, skrivajući se iza Parizanove navijačke grupe “Principi”.

Pored njih, tada je uhapšeno još 20-ak pripadnika grupe, a tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv 22 osobe.

Nedelju dana kasnije uhapšen je i A. Š. kod kojeg je pronađen snajper, a povezuje se sa ovom grupom. I njemu je određen pritvor jer se tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Naredbom o sprovođenju istrage svi iz Belivukove grupe terete se za zločinačko udruživanje i trgovinu narkoticima, nekoliko njih i za oružje, a Belivuk, Miljković i još sedmorica okrivljenih i za tri teška ubistva.

Prošlog vikenda u skrivenoj prostoriji objekta u Ritopeku koji je, kako se sumnja, koristila ova kriminalna grupa pronađena je mašina za mlevenje mesa koja je razmontirana i poslata na veštačenje.

Pored Belivuka i Miljkovića pod istragom su i Miloš Budimir (36), Marko Budimir (32) i Vladimir Grek (36), Milovan Tadić (33), Filip Ivanovski (29), Srđan Lalić (35), Boris Karapandžić (33), Nemanja Đurić (35), Vlado Draganić (46), Aleksandar Vučeljić (39), Dejan Tešić (38), Nikola Stefanović (33), Nemanja Lakićević (41), Nikola Spasojević (29), Željko Kodžić (41), Nebojša Janković (50), Vlado Georgijev (38), Slađana Sekulić (39) i Vuk Vučinić (29) i Marko Andrić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    29. april 2021 | 15:29

    Ma kakav pritvor vise?Monstrumima dozivotna i kraj price...

  • Ljubiša

    29. april 2021 | 17:37

    Šta će sad "Partizan"? Bez rukovodstva može samo u drugu ligu.

  • joj

    29. april 2021 | 15:46

    Belivuk i ucitelj glume pod istim uslovima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA