≫ 

Crni bilans nesreće na pešačkom u Nišu: Posle bake, preminuo i deka, nakon što ih je pokosila žena

Pešake je "golfom 4" pokosila pedesettrogodišnja Nišlijka protiv koje je podneta krivična prijava u redovnom postupku za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja

  • 10
Danica Andrić, Ljubomir Novaković Foto: Privatna arhiva

Ljubomir Novaković (80) koji je 11. aprila teško povređen u saobraćajnoj nesreći na Vizantijskom Bulevaru u Nišu, preminuo je od zadobijenih povreda. On je druga žrtva udesa koji se dogodio na pešačkom prelazu na mostu na Gabrovačkoj reci jer je 17. aprila povredama podlegla i Danica Andrić (75) koja je slučajno bila na istom mestu gde i Ljubomir.

Pešake je "golfom 4" pokosila pedesettrogodišnja Nišlijka protiv koje je podneta krivična prijava u redovnom postupku za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Kako je nakon nesreće ispričala Ljubomirova ćerka Suzana Stojiljković, kobnog dana je izašao da prošeta što mu je bio običaj.

- Obično bi se vraćao posle dvadesetak minuta, ako bi se duže zadržao uvek bi se javio. Tata je vitalan čovek, vozio je bicikl, nikakvu terapiju za hronična oboljenja nije koristio. Bila sam u svojoj sobi kada sam čula zvono na ulaznim vratima. Otvorila sam i ugledala policajca, pitao me je da li tu stanuje Ljubomir Novaković. Kada sam mu to potvrdila, pozvao me je da pođem sa njim u bolnicu. Rekao mi je da mu se dogodila nesreća na pešačkom prelazu. Pošla sam sa njim, a da mami nisam ni rekla, nisam želela da brine pre nego što saznam u kakvom su stanju - rekla je tada Suzana koja je danas potvrdila da joj je otac preminuo.

Novinar "Telegrafa" je nakon nesreće posetio i Daničinu porodicu. Njena snaha Radmila tada je kazala da nisu ni znali da se nesreća dogodila sve dok Danicu nisu pronašli u Kliničkom centru.

- Moj suprug je otišao do njenog stana, tamo nikog nije bilo. Mnogo se zabrinuo, ja sam se još nadala da je sve u redu, govorila sam mu da ne paniči. Prošla su još dva sata pa je suprug pozvao svekrvinog prijatelja jer živi blizu Kliničkog centra, i zamolio ga da proveri da se sa njom nešto nije desilo. Tek tada smo saznali da je teško povređena - kazala je tada Daničina snaha.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pera

    7. maj 2021 | 10:57

    Strasno. Primetio sam da zenski vozaci u Beogradu retko zastanu na pesackom, uglavnom gledaju da projure ispred pesaka. U tom smislu se gore ponasaju u saobracaju od muskaraca, cast izuzecima.

  • Ivan

    7. maj 2021 | 12:18

    Pa ona ih je na pesackom pokosila izgleda. Aman kako je moguce da na bulevaru sa 6 traka ne vidis pesake u sred bela dana? Kad vidim penzionere i ljude sa decom kocim 20 metara pre pesackog i pokazujem rukom da slobodno predju ulicu a boze me sacuvaj da preletim preko njega dok neko prelazi ulicu.

  • Lana

    7. maj 2021 | 11:59

    Zene su pazljivi vozaci, cisto sumnjam da je zena sto je vozila kriva, najlakse je svaliti krivicu na zensko i na vozaca. Pesaci su veoma bahati i nepazljivi a bas svakom se moze desiti da zgazi nekog. Nije da ih je namerno ubila, saobracaj je to, desava se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA