Produžen pritvor Zemuncu zbog posedovanja eksploziva: Tužilaštvo pokrenulo istragu

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvora od dve do 12 godina

  • 0
Novi Sad, Đorđe M, eksploziv Foto: Printskrin NS uživo

Đorđu M. (28) iz Zemuna, nakon što je prilikom hapšenja 5. maja u Novom Sadu kod njega pronađen kilogram eksploziva, produžen je pritvor do 3. juna.

Protiv njega je u novosadskom Višem javnom tužilaštvu pokrenuta istraga zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet orućja i eksplozivnih materija, pišu Novosti.

Osumnjičenom se na teret stavlja da je nosio i eksploziv pentrit u velikoj količini, iako to minsko eksplozivno sredstvo nije dozvoljeno građanima da ga nabavljaju, drže i nose. Za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvora od dve do 12 godina.

Da podsetimo, Đorđe M. je uhapšen nedaleko od zgrade u Ulici Ilije Birčanina u novosadskom naselju Detelinara.

Na snimku sa nadzorne kamere u ulazu u zgradu, u kojoj stanuje penzionisani policajac Dalibor Bogdanović Boća, koji je i ranije bio meta "bombaških" napada, vidi se da muškarac osumnjičen za nošenje eksplozivne naprave, sa zaštitnom maskom preko lica i torbom zlazi u zgradu bez ikakvih problema, i posle kražeg zadržavanja je sa istim rancem, u kom je nađen eksploziv, napustio zgradu.

Nezvanično, improvizovana eksplozivna naprava se nalazila u plafonu lifta, a postoji pretpostavka da je meta napada bio Bogdanović i da je osumnjičeni tog dana došao kako bi je uzeo i izneo iz zgrade.

Postoji mogućnost da je ovaj događaj povezan sa onim od 15. januara, kada je policija prijavljeno da je u toj zgradi postavljena bomba, i tada je pronađen bicikl na kojem se nalazio mobilni telefon oblepljen izolir trakom iz kog su virile žice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA