I dalje traje potraga za devojkom koja se sinoć utopila na Gružanskom jezeru: Na terenu ronioci

Sa spasilačkim ekipama u potrazi učestvuje i mladić koji je bio prisutan kada se nesreća dogodila

  • 11
Utapanje, Gružansko jezero

Foto: iKragujevac

J. Đ. (21) iz Kragujevca, koja se juče utopila u Gružanskom jezeru, još nije pronađena. Od jutros za njom tragaju i ronioci žandarmerije.

Kako pišu mediji, na terenu sa spasilačkim ekipama u potrazi učestvuje i mladić koji je bio prisutan kada se nesreća dogodila.

Ona se juče oko 17 sati sa prijateljima vozila gumenim čamcem po jezeru, nakon čega je sa drugaricom prešla na dasku za sufrovanje, koja se u jednom momentu prevrnula. Njih troje je upalo u vodu.

Momak i devojka uspeli su da isplivaju, ali je J. Đ., koja je bila neplivač, nestala ispod površine vode.

Tragedija se dogodila u delu jezera na starom knićanskom putu, na oko 30 metara od obale, a dvoje mladih koji su bili na dasci uspeli su da doplivaju do obale. Mladiću koji je isplivao na suvo, ukazana je medicinska pomoć, a prema rečima lekara Hitne pomoći iz Knića, on je sa simptomima prekomernog nagutavanja vode hitno prebačen u Urgentni centar u Kragujevcu.

Iz te zdravstvene ustanove je za "iKragujevac" potvrđeno da su pregledali i opservirali mladića, kao i da je, posle potvrde da su mu sve vitalne funkcije stabilne, samoinicijativno napustio Urgentni centar.

U potragu za devojkom juče su čamcima odmah krenuli članovi ribočuvarske službe koji su pretraživali širi pojas oko mesta nesreće. Iako je potraga trajala do kasnih večernjih sati, nisu uspeli da pronađu telo nastradale.

Pripadnici policije juče su na mestu tragičnog događaja obavili razgovor sa očevicima i osobama koje su učestvovale u nesreći, ali za sada nisu saopštili nikakve zvanične informacije za medije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .

    7. maj 2021 | 16:38

    Koji moj surfuje kad ne zna da pliva

  • Kle

    7. maj 2021 | 16:15

    Sta rade neplivaci na jezeru? 🙄

  • Mima

    7. maj 2021 | 16:26

    Ja se pitam kako je moguce da se upute na dasku za surfovanje i to 30m od obale jezera, bez prsluka!! Tuga, saucesce porodici, i jos jedan mlad zivot odnese voda! Tuga,tuga...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA