Prevara u Prijepolju: Devojka se predstavila kao zatvorenik i iznudila novac za lečenje i premeštaj

* Putem Vibera se obratila prijateljima osobe koja je na izdržavanju kazne u inostranstvu * Najpre uzela 10.000 evra, potom tražila još 13.000

  • 0
Policija, Prijepolje Foto: RINA

Pripadnici beogradske policije uhapsili su tri osobe zbog uzimanja novca od građana na prevaru. Policija sumnja da je osumnjičena N. R. (30) sa saučesnikom za kojim se traga, dovela u zabludu dve osobe iz Prijepolja predstavljajući se kao njihov prijatelj koji je na izdržavanju kazne zatvora u inostranstvu.

Osumnjičena je preko aplikacije Viber ubedila oštećene da je njihovom prijatelju potrebno 20.000 evra kako bi platio lekarske preglede, a potom bio premešten na izdržavanje kazne zatvora u Srbiji.

Ona se tereti da je najpre tražila 10.000 evra, a kad je novac preuzet, još 13.000 evra, piše RINA.

Osumnjičeni M. B. (27) i A. S. (26) uhapšeni su prilikom primopredaje novca na Trgu Republike, po koji ih je poslala N. R.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA