≫ 

Stafordi videli mačku u dvorištu, pa izujedali nasmrt Đurađa: Godinu dana zatvora za vlasnicu pasa

Prema njenim rečima, ona je, na zahtev supruga koji nije bio kod kuće, kobnog dana pustila pse u dvorište, koje je ograđeno

  • 3
Staford

Foto: Pixabay

Iako je prvobitno bila osuđena na dve godine zatvora, jer su psi vlasništvo njenog supruga nasmrt izujedali njihovog prvog komšiju, Igori Maksimović (34) iz Petrovaradina preinačena na godinu dana zatvora u kućnim uslovima.

Portparol Osnovnog suda u Novom Sadu Svjetlana Radovanović je potvrdila za "Dnevnik" da je novosadski Apelacioni sud preinačio presudu od 23. oktobra 2020. godine, kojom je Igora Maksimović bila osuđena na dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti u vezi sa izazivanjem opšte opasnosti.

- Prvostepena presuda je preinačena u delu odluke o kazni, tako što je okrivljena Igora Maksimović osuđena na kaznu zatvora od jedne godine koja će se izvršiti u prostorijama u kojima okrivljena stanuje bez primene elektronskog nadzora - pojasnila je portarol novosadskog Osnovnog suda Svjetlana Radovanović.

Podsetimo, stravična tragedija u kojoj je stradao Đurađ Marčeta (84), dogodila se 11. jula 2016. godine u Petrovaradinu, u dvorištu kuće u Ulici Bukovački put broj 92, kada su dva američka staford terijera, starosti tri i po i četiri godine, nasmrt izjuedali nesrećnog čoveka.

Psi, koji su se slobodno šetali, iako u dvorištu postoje boksovi za njih, oko šest sati ujutru su, navodno, videli mačku u Marčetinom dvorištu i žestoko zalajali, a zatim preskočili žičanu ogradu visine 1,2 metra, koja razdvaja dva komšijska dvorišta i nasrnuli na starca, koji je pokušao da odbrani mačku od pasa.

Igora Maksimović, koja se brinula o psima kada njen suprug nije bio kod kuće, istrčala je napolje i pokušala da pomogne komšiji, ali njemu, nažalost, nije bilo spasa.

Ona je na suđenju kazala da, dok sudski veštak nije izneo podatak o kojoj vrsti pasa, mešanaca je reč, ni ona, kao ni njen suprug, nisu znali da je reč o opasnoj vrsti. Prema njenim rečima, ona je, na zahtev supruga koji nije bio kod kuće, kobnog dana pustila pse u dvorište, koje je ograđeno. Kako je rekla, nije ni pomislila da bi psi, koje su nabavili pre svega zbog bezbednosti dece, mogli nekome da naude, niti da preskoče ogradu.

Video: Razjareni staford napao ženu i pudlu, a onda se pojavio njen sin sa pištoljem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buca

    11. maj 2021 | 11:18

    Pazi nisu znalu koja je rasa

  • Toni

    11. maj 2021 | 14:46

    Tako u nemackoj jedan momak faca mu je nasa pustio ga I po njivama ide bez povodca podje na mog francuza skocio sam I uhvatio ga za vrat zadavi bi ga da mi je nesto ljubimcu uradio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA