Bombaš iz Srbobrana mora na lečenje: Dragomir (28) bacio bombu ispred Policijske stanice

Okrivljenom je ova mera izrečena zbog toga što je u stanju neuračunljivosti počinio izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija

  • 4
Srbobran, policijska stanica, bomba Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Rešenjem Višeg suda u Somboru, meštaninu Srbobrana Dragomir P. (28), okrivljenom da je 20. oktobra prošle godine, oko 21 čas bacio ručnu bombu ispred Policijske stanice u Srbobranu, izrečena je mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi, pišu Novosti

Okrivljenom je ova mera izrečena zbog toga što je u stanju neuračunljivosti počinio izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Istim rešenjem, određeno je da će sud obustaviti izrečenu meru kada utvrdi da je prestala potreba za lečenjem i čuvanjem u zdravstvenoj ustanovi.

Njegov branilac se, prema rečima Manele Operte Podunavac, portparola Višeg suda u Somboru, žalio na to rešenje, pa se predmet trenutno nalazi u Apelacionom sudu u Novom Sadu, koje treba da donese odluku povodom žalbe.

Dvadesetsedmogodišnjak je uhapšen ubrzo posle nemilog događaja, a na saslušanju pred tužiocem, on je izneo svoju odbranu, ali se iz njegove priče, kako saznajemo, nije moglo zaključiti šta je pravi motiv bombaškog napada na Policijsku stanicu. Navodno je rekao da je tim činom hteo da skrene pažnju policiji na koronu, pominjao je ženidbu, pa čak i da ga prate dronovima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    12. maj 2021 | 08:31

    Takvi I svi koji ubijaju moraju na lecenje svi su oni bolesni.

  • S

    12. maj 2021 | 10:48

    Sve proglase neuracunljivim, pa se brzo vrate...

  • S

    12. maj 2021 | 10:47

    Samo su nenormalni u poslednjih trideset godina u ovoj zemlji izgleda ostali normalni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA