Aleksandar je u Smederevskoj Palanci zavio u crno 3 porodice: Uleteo u bolnicu, pucao, ubio tri žene

Njegova supruga pre masakra upozoravala je da može doći do tragedije

  • 1
Masakr u bolnici, puška, bolnica, muškarac, pucanje Foto-ilustracija: Shutterstock

Pre tačno 20 godina, Aleksandar Pavlović je, nezadovoljan promenom radnog mesta, uleteo u Opštu bolnicu "Stefan Visoki" u Smederevskoj Palanci i pucao na sve prisutne u kabinetu direktora bolnice. Ubio je Ljiljanu Stevanović, Slavicu Denkić i Biljanu Klipić Petković.

Slavica Denkić, zamenica glavne sestre preminula je sutradan, dok su teško povređene glavna sestra Ljiljana Stevanović, Biljana Petković-Klipić, načelnik laboratorije, i Dragana Jakovljević, apotekar.

Lakše povrede su zadobili dr Nadežda Živković, v. d. direktora bolnice, i Nikola Ristić, pomoćnik direktora za stručna pitanja.

Kasnije su od posledica ranjavanja preminule i Biljana Petković-Klipić i Ljiljana Stevanović.

Pavlović je radio najpre kao portir, pa kao vozač Marije Mihajlović, prethodnog direktora bolnice, a posle njene ostavke smenjen je i bio je na plaćenom odsustvu.

Kada se vratio na posao, raspoređen je u službu obezbeđenja. Prema priči zaposlenih u bolnici, Pavlović se najpre raspravljao sa direktorom, a zatim otišao po oružje, ušao u kancelariju i na šestoro prisutnih ispalio devet hitaca.

Pavlovićeva supruga Snežana je posle kadrovskih promena takođe premeštena na drugo radno mesto, a posle prepirke Pavlovića sa novim direktorom, upozoravala je da može doći do neželjenih posledica. Policija je za Pavlovićem tragala nedelju dana.

Osuđen je na 40 godina, i kaznu izvršava u zatvoru u Požarevcu.

Kada je 2014. godine RTS posetio zatvor, zatekli su Pavlovića kako radi u zatvorskoj perionici.

- Ovo je perionica osuđeničkih stvari, ovde se pere 2.000 osuđenika. Kako bi bilo da nema posla? Vrlo teško, teže bi dani prolazili i sve bi bilo mnogo teže za mene - rekao je tada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    12. maj 2021 | 12:43

    Na Terenu smo ide sve prema Zakonu a poske je sud na delu?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA