≫ 

Kako je ubijen Ljubomir Marković Kića: Ubica s kapuljačom umalo da upuca prolaznika, okolo bila deca

Brutalnost, mesto i vreme zločina, kao i činjenica da je jedan očevidac umalo stradao, potresli su Voždovac

  • 6
ubistvo, Partizan, Ljubomir Marković Kića Foto: Mateja Beljan

Završio je trening, krenuo ulicom "kao sav normalan svet", prolazio pored dece... A onda, hladnokrvno ga je ubio prolaznik - bio je praćen, sve je bilo isplanirano, ali pomalo trapavo, pa je malo falilo da slučajno strada i jedan prolaznik. A onda, overa. Tako je završio život Ljubomir Kića Marković (39) 2. novembra pretprošle godine, a ubica je nestao bestraga.

Sve se desilo u Grčića Milenka, nedaleko od balona za fudbal, gde su deca dolazila na treninge i ispred školskog dvorišta Osme gimnazije, gde su igrali fudbal. Kića je počeo da beži, ali ga je poslednji i smrtonosni metak zatekao kod benzinske pumpe, gde je naočigled prolaznika ležalo njegovo telo.

Video: UZNEMIRUJUĆI VIDEO Trenutak kada je likvidiran vođa navijača Kića Marković

Brutalnost, mesto i vreme zločina, kao i činjenica da je jedan očevidac umalo stradao, potresli su Voždovac. A još više to što je drski ubica snimljen, a potom mu se izgubio trag.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, međutim, rekao je danas da će biti iznenađenje kada javnost sazna ko je ubica i nalogodavac.

- Mi operativno znamo ko je ubio Kiću. Saznaće to i javnost, samo da mi prikupimo dovoljno dokaza - rekao je predsednik.


Kića je znao da mu preti opasnost, jer je sa sobom nosio oružje. Međutim, nije stigao da potegne svoj pištolj i odbrani se.

Video: Na ovom mestu sa šest metaka je upucan vođa navijača Partizana

Zanimljivo je da ubica nije krio lice, ali ni svoj karakteristični hod nije mogao da sakrije. Nakon zločina, delovalo je da istražitelji nemaju težak posao, naročito jer su kamere zabeležile ovaj događaj. Naime, prostor oko pumpe i "balona" u Ulici Grčića Milenka pokriva oko 11 sigurnosnih kamera. Čak četiri su usmerene ka mestu na kojem je upucan Marković. Ipak, uprkos tome što su kamere na benzinskoj pumpi usmerene direktno na mesto zločina, javnost je za sada imala prilike da vidi samo snimke kamere sa sportskog balona.

Na sve to, jasno se vidi da je žrtva prepoznala čoveka kao opasnost, jer je odmah počeo da beži i da se hvata za svoje oružje.

Prema podacima iz istrage koji su tada bili u medijima Kića je tokom bega izvukao pištolj, ali nije uspeo da ga upotrebi. Njega je ubica prvo ranio, a kada je pao, prišao mu i pucao mu u glavu. Potom je pobegao u park. Nedaleko odatle, kako se sumnja, čekao ga je saučesnik u vozilu BMW, šabačkih tablica.

I pored svih tih detalja, kao i činjenice da je kraj te večeri bio prepun dece koja su išla na trening i roditelja koji su ih dočekivali, do danas je ovo ubistvo ostalo tajna koja, kako se čini, uskoro može biti razotkrivena.

Kića je, inače, 2017. godine izašao iz zatvora gde je robijao zbog ubistva francuskog navijača Brisa Tatona.

Ljubomir Marković Kića Foto: Telegraf.rs

Od svog vođe navijači su se danima opraštali - na mestu gde je bilo njegovo telo, na banderi, zapaljene su bile sveće, okačen Partizanov šal, ostavljene ruže...

Sahrana je brojala oko 1.000 ljudi koji su se sa njim oprostili.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kflf

    13. maj 2021 | 11:34

    Otac mu ima prezime kao frizider i klime, i to se vec odavno zna... Vi to kao da sad niste znali, ajte molim vas...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA