≫ 

Srbinu 9 godina zatvora za silovanje Bošnjakinje: Dalibor Krstović osuđen za ratne zločine

Oštećena pod pseudonimom "B-1" upućena je na parnicu radi ostvarivanja imovinsko-pravnog zahteva

  • 8
Zatvor, rešetke, ćelija, zatvorenik Foto ilustracija: Shutterstock

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu danas je donelo i objavilo presudu kojom je proglasio krivim Dalibora Krstovića zbog krivičnog dela ratni zločin protiv civilnog stanovništva i osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od devet godina.

Okrivljeni Krstović je u obavezi da plati troškove krivičnog postupka o čijoj visini će naknadno biti odlučeno posebnim rešenjem.

Oštećena pod pseudonimom "B-1" upućena je na parnicu radi ostvarivanja imovinsko-pravnog zahteva.

Protiv ove presude stranke u krivičnom postupku mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Krstović je optužen da je u avgustu 1992. godine, u večernjim satima, zajedno sa još jednim NN pripadnikom Vojske Rpeublike Srpske, došao do osnovne škole "Miladin Radojević" u Kalinoviku, gde su se nalazili nezakonito zarobljeni civili bošnjačke nacionalnosti, uglavnom žene i deca.

U optužnici je navedeno da je optuženi ušao u učionicu u kojoj su se nalazili zarobljeni civili i imenom prozvao oštećenu, rekavši joj da izađe iz učionice, pa nakon što je to učinila i sa sobom povela svoje maloletno dete, naredio joj da dete vrati. Kada je oštećena to odbila, navodi se u optužnici, zapretio joj je da će silovati njeno dete, pa je u strahu za život svog deteta vratila ga u učionicu i ponovo izašla u hodnik.

Pod pretnjom da će da naudi njenoj deci, Krstović je silovao oštećenu i naredio joj da o tome ćuti. Nakon silovanja joj je naredio da se ne oblači i izašao iz učionice, da bi odmah posle toga u učionicu ponovo ušao NN pripadnik VRS, te je i on silovao.

Video: Poznate ličnosti koje su preživele zlostavljanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Una

    13. maj 2021 | 16:22

    Malo je dobio. " Narodni heroji" silovali žene. Ma takve monstrume treba zatvoriti zauvek bili oni Srbi ili bilo koji drugi.

  • Vitez Koja

    13. maj 2021 | 17:25

    Zlikovci nemaju naciju, već su prosto zlikovci.Zlikovci su u velikoj manjini, ali uvek se pripisuje da su deo nekog većeg čopora(srbin, hrvat, bošnjak, musliman, pravoslavac, katolik,jevrejin...) Borite se protiv zlih ljudi, jer ako ga ne sasečete u korenu, ono se rasplamsava i množi i teško je zaustavljiv.

  • Ruja

    13. maj 2021 | 17:10

    Malo trebalo je da dobije dozivotnu kaznu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA