≫ 

Detalji pljačke kod Kragujevca: Oteli milion, poštaru bacili "bakšiš". Jedan uhapšen, drugog traže

* Sačekali da radnik isprazni sanduče * Primetio ih dok su izlazili iz kola

  • 0
Čovek pištolj

Foto: Shutterstock

Maskirani razbojnici uz pretnju pištoljem opljačkali su poštu u selu Divostin kod Kragujevca. Pljačka se dogodila jutros oko devet sati, policija traga za jednim od napadača.

Razbojnici su uleteli u objekat Pošte Srbije, neposredno pošto je tamošnji radnik ispraznio poštansko sanduče i vratio se na radno mesto u zgradu. Kako je izjavio, primetio je dvojicu ljudi da izlaze iz kola. Ispostaviće se nekoliko sekundi kasnije da su naoružani razbojnici, piše U centar. Prema navodima, jedan je krupnije građe, visok oko 180, dok je drugi slične visine, znatno mršaviji.

Ubrzo su, prenosi medij, uleteli sa pištoljima, oborili radnika na zemlju i prinudili ga da otključa sef. Nemajući kud, to je i učinio, a iz sefa su odneli oko od milion dinara.

Na izlasku iz pošte navodno su ka radniku pošte bacili svežanj novčanica i rekli mu: "Počasti se"!

Posle toga su otišli automobilom koji je bio parkiran u neposrednoj blizini, a usledila je jurnjava sa policijom. Blokirani su i delovi grada u ovom kraju.

MUP: Policija pronašla 860.000 dinara

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu za samo sat vremena rasvetlili su razbojništvo u pošti i uhapsili M. M. (34) iz Kragujevca, osumnjičenog da je počinio ovo krivično delo.

Sumnja se da je on maskiran jutros oko 9 sati, sa još jednom osobom za kojom policija intezivno traga, ušao u poštu u okolini Kragujevca i, uz pretnju pištoljem, od radnika uzeo oko 1.000.000 dinara.

Policija je pronašla 860.000 dinara i vratiće ga pošti, saopštio je MUP.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Radnik pošte hospitalizovan u KCK

 

Radnik pošte u Divostinu kod Kragujevca zbog visokog krvnog pritiska hospitalizovan je u Univerzitetskom kliničkom centru u Kragujevcu neporedno posle pljačke. Njemu je pozlilo, a kako saznaje medij, oporavlja se i posle preživljenog stresa u stabilnom je stanju.

Video: Filmska pljačka: Prodavačica zaspala u radnji, lopov iskoristio priliku da isprazni kasu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA