Podignuta optužnica protiv predsednice Prekršajnog suda u Kraljevu: Primala mito i kršila zakon

Pored sudije M.B. optužnicom su obuhvaćeni i V. L., B. T. ,V. P. i B. K. koji su ili posredovali u davanju poklona u novcu ili su novac predavali sudiji

  • 3
Sudija

Foto-ilustracija: Shutterstock

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv predsednice Prekršajnog suda u Kraljevu, sudije M.B. zbog sumnje da je primala mito i protivzakonito donosila odluke koje su pogodovale okrivljenima.

Ona je uhapšena sredinom februara, a 14. aprila je optužnica podneta Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu na odluku o potvrđivanju optužnice, kažu za Tanjug u tom tužilaštvu.

Pored sudije M.B. optužnicom su obuhvaćeni i V. L., B. T. ,V. P. i B. K. koji su ili posredovali u davanju poklona u novcu ili su novac predavali sudiji.

Osumnjičeni se terete da su od avgusta 2020. do februara 2021. godine omogućili okrivljenima u postupcima koji se vode pred Prekršajnim sudom u Kraljevu, u predmetima sudije M. B. da ona ne izvrši službenu radnju koju bi morala izvršiti, odnosno da prolongira prekršajne postupke protiv okrivljenog - sina osumnjicenog B.T. kao i postupke protiv B.K, do zastarelosti.

M. B. se tereti i da je opstruisala prekršajne postupke i donosila presude kojima se okrivljeni oslobadaju prekršajne odgovornosti, ili je donosila rešenja o obustavi prekršajnih postupaka koji su pokrenuti protiv sina osumnjicenog B.T. kao i B. K.

Kako se sumnja, M.B. je posredno, od V.L. i V.P. u navedenom periodu primila mito u iznosu od 1.100 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bljak

    14. maj 2021 | 23:21

    E gosp.sudija,zar ti je malo plata od hiljadu evra i privilegije koje idu uz to zvanje,sada gubiš sve,novac,posao ali ostavljaš ljagu na svoje ime,porodicu,ali i na struku kojoj si pripadala,sramoto ljudskog roda,ova Srbija je zbog takvih i zapala u čorsokak korupcije

  • 1111

    5. jul 2021 | 17:07

    Da je samo ona pa da je covek i pusti. U svakom sudu ima malverzacija. Ja dam advokatu a on prosledi sudiji i poriti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA