Slučaj smrti na Slaviji: Obadić umro od predoziranja kokainom, hapšen zbog mučenja i otmice devojaka

Za ubistvo Aleksandra Obadića bila je osumnjičena Sanja R. koja je u četvrtak, posle 9 i po meseci, puštena iz pritvora

  • 1
Trg Slavija, policija

Foto: Marko Jovanović

Sanja R. koja je bila osumnjičena da je u julu 2020. godinu u stanu na Slaviji nanela teške telesne povrede sa smrtnim ishodom Aleksandru Obadiću (koji se ranije zvao Veseljko Okuka), oslobođena je u četvrtak krivice.

Ona je posle devet i po meseci sinoć puštena iz pritvora.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda utvrdilo je da njene radnje dok se branila od njegovih udaraca nemaju veze sa uzrokom Obadićeve smrti.

Sanjin branilac Vićentije Darijević potvrdio je za Novosti da je njegova klijentkinja oslobođena i da je pravosnažno okončan ovaj krivični postupak.

Inače, obdukcioni nalaz je pokazao da je Obadić preminuo od prekomerne količine kokaina.

Više puta hapšen zbog otmice i mučenja

 

Obradović je inače ranije više puta hapšen zbog otmica i mučenja devojaka, a u Republici Srpskoj je desetak godina bio tražen i zbog ubistva.

U žižu javnosti u Srbiji našao se u oktobru 2009. godine kad je oteo i zarobio maloletnu M. P. (17) iz Kosovske Mitrovice u stanu u Njegoševoj ulici u Beogradu. Nekoliko dana ju je mučio i zlostavljao, ali je devojka uspela da pobegne. Prestravljena i gola, ogrnuta samo peškirom i sa povredama po glavi nanetim kundakom poštolja, pobegla je u susednu Ulicu prote Mateje, gde je utrčala u zgradu i zalupala na jedna vrata. Otvorio joj je sredovečni muškarac koji joj je pomogao i pozvao policiju.

- Ispred mene je bila prestrašena devojka. Molila je da joj pomognem. Dao sam joj nešto da obuče, pozvali smo policiju i sačekali dolazak patrole - ispričao je on tada.

Po dolasku patrole M. P. je ispričala šta je preživela, pa je Okuka uhapšen. Maloletnica je potom priznala u policiji da se bavi prostitucijom i da je došla u stan u Njegoševoj ulici na telefonski poziv da "radi". Međutim, Okuka ju je zarobio, tukao ju je i zlostavljao i danima joj nije dao da izađe iz stana, sve dok nije pobegla.

Pretresom Veseljkovog stana tada je pronađen pištolj, kao i kilogram različitih narkotika, zbog čega je, piše Informer, bio osuđen na četiri godine zatvora.

Vezivao suprugu, pobegao u Srbiju

 

Dok je Okuka bio pod istragom zbog ovog zločina, saznalo se da mu to nije prvi put da otima i maltretira žene. Ispostavilo se da je hapšen i u hrvatskom gradu Crikvenici u julu 2008. godine, jer je vezao i tukao nevenčanu suprugu 27-godišnju Riječanku.

Kako su preneli hrvatski mediji, Veseljko ju je vezao konopcem u stanu kako bi sprečio da pobegne od njega. Ona je, međutim, uspela da se oslobodi, i pozove policiju, koja je ubrzo uhapsila Okuku i kod njega pronašla manju količinu kokaina.

Protiv njega je tada pokrenuta istraga i određen mu je pritvor do 30 dana, ali je, po svemu sudeći, odmah nakon izlaska na slobodu pobegao iz Hrvatske i obreo se u Srbiji. Zasad nije poznato da li je Veseljko osuđen u odsustvu zbog otmice u Hrvatskoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naslov poruke

    15. maj 2021 | 09:34

    "... nevencana supruka...". Sta je to nevencana supruga? Dok se nisam ozenio, imao sam devojke, a onda suprugu. Nikada nisam mogao da imam "nevencanu suprugu", iako sam sa devojkama ziveo u istom stanu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA