≫ 

Saslušan nastavnik pevanja iz Zaječara, osumnjičen za obljubu učenica: Preti mu do 12 godina zatvora

Tužilaštvo je, kako je rečeno, pre tri dana donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv V.D. za dva produžena krivična dela obljuba zloupotrebom položaja

  • 0
Seksualno uznemiravanje, muškarac, žena, ruka, rame Foto: Shutterstock

Nastavnik pevanja V.D. (77) iz Zaječara, osumnjičen za obljubu malonletnih lica zloupotrebom službenog položaja, saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječru, nakon čega mu je sud u ovom gradu odredio pritvor od 30 dana, rečeno je za Telegraf.rs.

- Više javno tužilaštvo Zaječar je donelo naredbu o sprovođenju istrage dana 14.05.2021.godine protiv V.D. (77) iz Zaječara rođenog 1944. godine za dva produžena krivična dela obljuba zloupotrebom položaja zbog osnova sumnje da je kao nastavnik pevanja prilikom održavanja privatnih časova pevanja u Zaječaru u svom stanu izvršio predmetna krivična dela - rečeno je iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru.

- Nakon izvedene dokazne radnje saslušanje osumnjičenog u prostorijama Višeg javnog tužilaštva dana 14.05.2021.godine, ovo tužilaštvo je podnelo predlog sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru da se istom odredi pritvor, te je sud dana 14.05.2021.godine okrivljenom odredio pritvor u trajanju do 30 dana - dodato je.

O preduzimanju drugih dokaznih radnji u vidu ispitivanja svedoka naknadno će se odrediti termini.

- Krivičnim zakonikom RS za krivično delo obljuba zloupotrebom položaja zaprećena je kazna zatvorom od 5-12 godina - piše u saopštenju.

Više javno tužilaštvo Zaječar nije vam odgovorilo na neka od pitanja koja ste postavili jer bi odgovori ometali dalji tok krivičnog postupka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA