≫ 

Jurić: Dao sam izjavu, MUP: Nije izneo ni dokaz ni ime u slučaju političara-pedofila

- Dao sam izjavu u svojstvu građanina u vezi sa svojim saznanjima o svemu onome sa čime se Fondacija bavi - rekao je Jurić

  • 2
Igor Jurić

Igor Jurić / Foto: ATA Images

Osnivač fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić ispitan je danas u Upravi kriminalističke policije o svojim saznanjima u vezi sa pedofilima u Srbiji, o čemu je u prethodnom periodu govorio u više javnih nastupa.

- Dao sam izjavu u svojstvu građanina u vezi sa svojim saznanjima o svemu onome sa čime se Fondacija bavi. Zahvalio sam na profesionalnosti pripadnicima Odeljenja za krvne i seksualne delikte - rekao je Jurić Tanjugu nakon informativnog razgovora sa policijom.

Jurić je prethodnih dana u medijima govorio o "pedofilskom lobiju" u Srbiji u kojem, kako je naveo - jedni štite druge.

On je rekao i da strah nije razlog zbog kojeg nije otkrio ime političara-pedofila o kome je ranije javno govorio.

MUP: Jurić nije izneo nijedan dokaz

 

- Ni ovoga puta Jurić policiji nije izneo ni jedan dokaz niti imena navodnih počinitelja seksualnog zlostavljanja dece kojima bi potkrepio izjave date u medijima.

Gospodin Jurić je izjavio da se njegove izjave ne odnose ni na koga konkretno već da misli na ranije presuđene slučajeve- saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova povodom davanja Jurićeve izjave u policiji.

Kako su rekli iz MUP-a, nisu izneta neka nikakva nova saznanja.

- I posebno je istakao da ne iznosi bilo kakva nova saznanja već da je njegova izjava plod analize već presuđenih slučajeva. Gospodin Jurić nije naveo ni jedno ime niti je ukazao na pojedinca ili grupu pedofila ili njihove žrtve kao ni na one koji ih štite.

Video: Poruka za sve iz stranke: Prošao sam i poligraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA