≫ 

Pritvor mladićima iz Aleksinca zbog Aleksine smrti: Saslušani okrivljeni koji su učestvovali u tuči

Mladić Aleksa S. (26) preminuo je usled teških telesnih povreda zadobijenih 16. maja na proslavi punoletstva

  • 8
Stojmenović Aleksa Printskrin: Instagram/_alexaa_33

Više javno tužilaštvo u Nišu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv okrivljenog O. P. (18) iz Aleksinca, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda sa smrtnim ishodom.

Takođe, saslušani su okrivljeni M. S i Z. T., obojica iz Aleksinca, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo učestvovanje u tuči.

- Okrivljeni su na saslušanju izneli svoje odbrane povodom događaja od 16. maja 2021. godine u kome je, usled teških telesnih povreda, preminuo mladić Aleksa S. (26). Po predlogu tužilaštva, okrivljenima O. P i M. S. je određen pritvor u trajanju do 30 dana - navode iz VJT u Nišu za Telegraf.rs.

Pored toga, tužilaštvo je pokrenulo pripremni postupak prema dvojici maloletnika zbog istog događaja protiv kojih je takođe određen pritvor.

Sva hapšenja zbog učestvovanja u tuči i prikrivanja dokaza

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, uhapsili su šesnaestogodišnjaka i sedamnaestogodišnjaka iz Aleksinca zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo učestvovanje u tuči.

Sumnja se da su oni, 16. maja, u restoranu u Aleksincu učestvovali u tuči u kojoj je dvadesetpetogodišnji mladić zadobio teške telesne povrede a sledećeg dana preminuo.

Inače, policija je prethodnih dana uhapsila i O. P. (18) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda, M. S. (26) i Z. T. (18), osumnjičene za krivično delo učestvovanje u tuči, kao i J. R. K. (39) zbog sumnje da je, nakon tuče, sakrila digitalni rekorder za video nadzor i na taj način ometala istragu.

Šesnaestogodišnjak i sedamnaestogodišnjak su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    21. maj 2021 | 10:35

    Pritvor i zatvor na 40 godine za koga se utvrdi da je usmrtio momka..

  • milomir.dv

    22. maj 2021 | 08:43

    Treba proveriti šta je mladić, koji je zadao smrtonosni, udarac imao u ruci.

  • Mila

    21. maj 2021 | 22:42

    A Boze dragi sta se radi ovo treba kazniti naj naj strozijom kaznom koja postoji u svijetu i te sto su ga tukli i tu što je pomogla da se sakriju dokazi i ona je učesnik u ubistvu. Upravu je ona država koja još praktikuje oko za oko zub za zub jer ovo sra se radi je djelo vlasti kad spasava mamine i tatine sinove onda to krene u nedogled.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA