Vulin o tuči u Beton hali: "To je divljanje huligana koji misle da mogu bez posledica da tuku ljude"

Procesuirano je ukupno 109 punoletnih osoba, a za sada je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, određeno zadržavanje do 48 sati za njih 10

  • 3
Aleksandar Vulin Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas, povodom subotnjeg nasilja huligana u "Beton hali" sa načelnikom Uprave kriminalističke policije Bogdanom Pušićem, načelnikom Uprave policije za grad Beograd Veselinom Milićem, načelnikom Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninoslavom Cmolićem i ostalim rukovodiocima beogradske policije.

Ministar Vulin je tokom sastanka posebno naglasio da nasilje iz "Beton hale" ne sme više da se ponovi i u tom smislu najavio veće angažovanje i prisustvo pripadnika policije na ulicama glavnog grada, jer bezbednost građana mora da bude na najvišem mogućem nivou.

- Beograd je siguran grad, svaki građanin mora da bude potpuno zaštićen. Događaji iz "Beton hale" ne predstavljaju nikakav obračun navijača, već divljanje huligana koji su pomislili da mogu nesmetano i bez posledica da tuku ljude i razbijaju imovinu. Brzom i pravovremenom akcijom policije shvatili su da to nije moguće", naglasio je ministar.

Istaknuto je da će policija rasvetliti dešavanje u "Beton hali" i da neće dozvoliti da nalogodavci i organizatori ostanu neotkriveni.

Ministar se založio i za oštriju kaznenu politiku prema nasilnicima, bez obzira gde se nasilje vrši.

Na sastanku su razmotreni i naredni koraci u borbi sa narko-dilerima i nasilnim grupama u Beogradu.

Ministar Vulin i svi učesnici sastanka visoko su ocenili brzinu i efikasnost svih angažovanih sastava policije i zahvalili se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na podršci koju je pružio svim pripadnicima policije koji su učestvovali u akciji hapšenja huligana.

Podsetimo, zbog nereda u "Beton hali" procesuirano je ukupno 109 punoletnih osoba, a za sada je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, određeno zadržavanje do 48 sati za njih 10, dok su ostali privedeni kod sudije za prekršaje.

Video: Isplivao snimak tuče u Beton hali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    24. maj 2021 | 16:14

    Sta dobili po 10.000 i pusteni jako ste ih procesuirali..

  • Manjača

    24. maj 2021 | 16:02

    Beograd je nebezbedan , a kaznili ste huligane sa 10 000 rsd svaka cast

  • Зоран Ловћенац

    24. maj 2021 | 20:28

    И ово је правна и уређена држава,мало сутра

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA