≫ 

Vulin: Zabrinut sam za situaciju u Novom Pazaru, tamo imate slučajeve da se deca bodu noževima

Govoreći o učestalom nasilju u Novom Pazaru, ministar Vulin je kazao da je vrlo zabrinut, posebno imajući u vidu da su akteri i učesnici u vršenju nasilja adolescenti

  • 16
Sednica saveta za nacionalnu bezbednost Foto: Nikola Tomić

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin gostovao je danas u Jutarnjem programu televizije Pink i istakao da je prioritet u radu svih pripadnika policije bezbednost građana, kao i konstantan rad na zaplenama droge i suzbijanju uličnog kriminala.

Komentarišući jučerašnju zaplenu droge u akciji pripadnika granične policije, ministar Vulin je rekao da je veoma važno to što Uprava granične policije radi ozbiljno i konstantno.

- Čestitam Upravi granične policije za ovako veliku zaplenu droge, pet kilograma kokaina je svugde u svetu velika zaplena. Srbija je tranzitna zona i kao što vidite droga ne dolazi samo sa Istoka, već i sa Zapada. Narko-karteli iskrcavaju svoju drogu u holandskim lukama, a onda se odatle, sa Zapada distribuira u druge zemlje. Istraga će pokazati, ali holandski državljanin turskog porekla je verovatno drogu dalje prevozio u neku drugu zemlju. Važno je da Uprava granične policije radi ozbiljno i konstantno - kazao je ministar Vulin.

Govoreći o učestalom nasilju u Novom Pazaru, ministar Vulin je kazao da je vrlo zabrinut, posebno imajući u vidu da su akteri i učesnici u vršenju nasilja adolescenti.

- Zabrinut sam za situaciju u Novom Pazaru, vi imate slučajeve da se deca bodu noževima. To su klinci, videli ste deca od 19 i 20 godina, ali bodu se noževima. To nije ni obračun nekih kriminalnih bandi, nego jednostavno, kao da postoji svest da je nasilje dozvoljeno, da je to način da se rešavaju problemi. Znate, prošli put ja sam poslao Žandarmeriju u Novi Pazar, 58 dana, žandarmi bili su u Novom Pazaru. Odlično su uradili svoj posao, sve je bilo mirno, nije bilo nijednog incidenta, ali nije rešenje da stalno šaljemo Žandarmeriju, da se Žandarmerija stacionira u Novom Pazaru i da stalno kontroliše saobraćaj i ljude u Novom Pazaru. To mora jednostavno da radi policijska uprava Novog Pazara - kazao je ministar.

Ministar unutrašnjih poslova je naglasio da će učiniti sve u narednom periodu da Novi Pazar postane mirniji i bezbedniji.

- Ne mogu da prihvatim da je nasilje način života, to ne dolazi u obzir. Razgovaraću sa direktorom Rebićem na tu temu i videćemo šta treba da uradimo da bi Novi Pazar bio bezbedniji. Naravno, tu ću tražiti i podršku svih političkih aktera u Novom Pazaru i svih građana Novog Pazara - podvukao je ministar Vulin u Jutarnjem programu televizije Pink.

"Imamo puno novih dokaza o klanu Veljka Belivuka"

Vulin je danas rekao i da je istraga prikupila dosta novih saznanja o kriminalnom klanu Veljka Belivuka i nestalim osobama za koje se sumnja da su žrtve ovog klana, ali da sada ne može da govori više o tome.

Vulin je gostujući na TV Pink rekao da će se, kada počne suđenje i iznošenje dokaza, videti o kakvim monstumima se radi.

- Kada počne suđenje videćete kakve smo dokaze prikupili. Ono što mogu da kažem jeste da ćemo biti zgađeni i načinima i brojem zločina koje je ova banda učinila. Teško mi je da poverujem, kada su ti mladi ljudi stigli da se tako pokvare - izjavio je on.

Odgovarajući na pitanje da li su hteli da ubiju i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vulin je rekao da će to istorija pokazati, ali je naveo da su bili sposobni da to urade jer su imali i oružje i novac i ljude za tako nešto.

Istakao je da je među uhapšenima bio i jedan profesionalni snajperista, a neki od njih imaju bogato ratno iskustvo.

Prema njegovim rečima, klan je raspolagao neverovatnim sumama novca, kojima je mogao da učini sve pa i da plati iznajmljenog ubicu sa drugog kraja sveta.

Naveo je i da sada, kako je rekao, neke nesretne budale pevaju "Vratiće se Velja".

- Odmah da ih razočaram. Neće se vratiti nikada. Sa ovim dokazima neće izaći nikada ni on ni njegovi saučesnici - rekao je Vulin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drasko

    28. maj 2021 | 11:54

    Jel zabrinut za one sto proslavljase placenu titulu u lupase kafice ? Jesu kaznjeni i kolko zatvora su dobili ?

  • Odin

    28. maj 2021 | 11:44

    O tome neka brinu rodotelji, ne policija.Ona nije zadužena za vaspitanje, već da hapsi kriminalce.

  • Ischgl

    28. maj 2021 | 11:44

    Salji Zandarmeriju kao pre par meseci i bice mirno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA