≫ 

Tužilaštvo dostavilo sudu ispravljenu optužnicu protiv Aleksića

Viši sud u Beogradu je prethodno po drugi put bio vratio tužilaštvu na ispravku optužnicu protiv Aleksića, zbog formalne neispravnosti

  • 3
Miroslav Mika Aleksić Printskrin: Youtube/RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

Više javno tužilaštvo u Beogradu dostavilo je sudu ispravljenu optužnicu protiv direktora škole glume Miroslava Mike Aleksića (68), kojom ga tereti za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica te škole, potvrđeno je Tanjugu u tužilaštvu.

- Optužnica je ispravljena i dostavljena sudu prošle nedelje - precizirala je za Tanjug portparolka Ivana Rakočević.

Viši sud u Beogradu je prethodno po drugi put bio vratio tužilaštvu na ispravku optužnicu protiv Aleksića, zbog formalne neispravnosti.

Sada će ponovo najpre utvrđivati ispravnost forme, pa tek pošto utvrdi da je optužnica ispravno sastavljena, sud će je poslati optuženom i njegovom braniocu na odgovor, a potom će razmatriti ima li mesta potvrđivanju optužnice u smislu osnovanosti sumnje da su počinjena krivična dela.

Optužnicom od 21. aprila Aleksić se tereti za izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam devojaka.

Njemu je 21. maja za još 30 dana Viši sud produžio pritvor zbog opasnosti da će u kratkom roku ponoviti krivično delo i zbog uznemirenja javnosti.

Aleksić je u pritvoru od hapšenja 16. januara ove godine, nakon što ga je glumica Milena Radulović optužila za silovanje. Nakon nje, tužilaštvu su se javile i druge devojke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buba

    1. jun 2021 | 04:05

    Šta znači produženo krivično delo silovanja? To mu dodje kao serija, silovanje u epizodama ili nastavcima. Pustite čoveka, dosta ste ga ispljuvali, ima ozbiljnijih predmeta koji leže u sudovima jer ne stižù da urade

  • Istina

    3. jun 2021 | 23:33

    Mika nije mogao silovati Milenu u kancelariji koja nikada nije imala ni vrata ni zavese a u prostoriji pored u isto vreme jos 20 dece. Milenina rođena sestra još četiri godine nakon navidnog silovanja nastavlja da pohađa časove u dramskom studiju Stvar srca. Milena i njena drugarica sa svojim riditeljima su se same (nakon navodnog silovanja) pozvale u goste kod Mike i Biljane na njihovu vijendicu na Kosmaju. Milena Radulović i Iva Ilinčić su redovno posećivale Miku i Bilju u dramskom studiju a ponekad su i kao predavači menjale Bilju ili Miku na časovima u dramskom studiju. Loš scenario su napisale devojke ne računajajući na silne propuste. Ova istina je davno trebala da se čuje. Zatvoren je nevin čovek od strane klana zločestih devojaka koje bi zbog osvete i slave gazile preko mrtvih ljudi kako bi se dokopale naslovnih strana. Pravda je spora ali dostižna! Živi bili pa videli!

  • D@a@c@a

    31. maj 2021 | 15:36

    Samo nek' pravda bude zadovoljena i prava istina izadje na videlo.Bez obzira ko je kriv a ko nije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA