≫ 

Tužilaštvo: SBPOK uključen u provere za Krušik

U ovom slučaju i dalje je u toku predistražni postupak, koji je pokrenut krajem 2019. godine

  • 0
Krušik fabrika Printskrin: Youtube/RTV Marš HD Valjevo

Nakon razmatranja izveštaja VBA i BIA u vezi sa sumnjama da su u poslovima sa državnom fabrikom "Krušik" privilegovani pojedini privatni trgovci oružjem, među kojima i firma povezivana sa ocem bivšeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je da se u ovaj slučaj uključi SBPOK MUP-a.

U Tužilaštvu za organizovani kriminal za Tanjug preciziraju da je SBPOK-u stavljen zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja, i to nakon što je došlo do promene prvog čoveka ministarstva unutrašnjih poslova.

U ovom slučaju i dalje je u toku predistražni postupak, koji je pokrenut krajem 2019. godine.

Umesto od policije tužilaštvo je tražilo obaveštenja od Vojnobezbedbosne agencije (VBA) i Bezbednosno informativne agencije (BIA), a nakon promene prvog čoveka MUP-a uključena je i Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) koji je deo MUP-a.

Tada se u javnosti počelo govoriti o privilegovanim pojedinim privatnim trgovcima oružjem, medu kojima i firma povezana sa ocem tadašnjeg ministra policije koji je u meduvremenu preminuo prošle godine od korona virusa.

Nebojša Stefanović je sada ministar odbrane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA