≫ 

Saslušana nadrilekarka Olgica Markanović, odbacila sve optužbe: "Koristila sam Plazma pen"

Tužilaštvo je podnelo predlog da joj se odredi pritvor od 30 dana

  • 12
Olgica Markanović Foto: Instagram/olgicamarkanovic

Pred postupajućim zamenikom tužioca danas je u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu saslušana Olgica Markanović na okolnosti izvršenja krivičnog dela Teško delo protiv zdravlja ljudi.

- Krivičnom prijavom PU za grad Beograd -Odeljenje za suzbijanje privrednog kriminala okrivljenoj O. M. je stavljeno na teret da se u periodu od 1. aprila 2020. godine do 15. januara 2021. godine u neregistrovanom „medicinsko-estetskom centru Tayas” u Beogradu u Driničkoj ulici br. 8 za novčanu naknadu bavila delatnošću bez odgovarajuće stručne spreme i bez odobrenja nadležnog organa, gde je pružala medicinske estetske usluge i izvodila medicinske estetske zahvate nad pacijentima (spaljivanje hrskavice nosa, spaljivanje mladeža i ožiljaka, spaljivanje kapaka i sl.) i usmenim putem pacijentima prepisivala lekove, što je sve za posledicu imalo teško narušavanje zdravlja pacijenata – oštećenih. U radnjama koje je preduzela pomagala joj je J. T. koja joj je omogućila prostor, primala pacijente kojima treba da se pruži medicinske estetske usluge i davala im konsultacije - navodi se u saopštenju tužilaštva,

Protiv Olgice je inicijalno podneta krivična prijava udruženja Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije "SESIAM", kao i više prijava oštećenih, a dostavljena je i informacija Ministarstva zdravlja, pa je tužilaštvo postupajući po navedenim prijavama u saradnji sa Odeljenjem za suzbijanje privrednog kriminala izvršilo dodatne provere kojima je utvrđeno da je do sada jedanaest osoba oštećeno krivičnim delom, kojima je osumnjičena neovlašćeno pružajući medicinske usluge iz oblasti estetike izazvala zdravstvene probleme i usled čega postoje indicije da je kod određenih oštećenih pored telsnih povreda i zdravlje teško narušeno.

- U svojoj odbrani okrivljena je negirala navode krivične prijave i izjavila da su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine, da je tretmane pacijetima pružala uređajem „Plazma pen“ koji ne predstavlja medicinsko sredstvo već kozmetičko i da je posedovala sertifikat za upotrebu tog uređaja, a pretpostavlja da su zdravstveni problemi kod oštećenih pacijenata mogli nastati usled nepridržavanja striktnog uputstva za adekvatni oporavak - korišćenjem solarijuma ili izlaganjem suncu pre nego što se koža oporavila - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je po više osnova podnelo Prvom osnovnom sudu u Beogradu predlog za određivanje pritvora prema okrivljenoj u trajanju od 30 dana.

- I to imajući u vidu da O. M. nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na oštećene i svedoke, kao i da, imajući u vidu period izvršenja krivičnog dela i broj oštećenih, postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo - navodi se u saopštenju i dodaje:

- U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati sve oštećene i svedoke, narediti veštačenje telesnih povreda oštećenih i po potrebi preduzeti druge neophodne dokazne radnje, radi donošenja konačne odluke.

Video: Posetili smo nadrilekara na Zvezdari i na njegovim vratima zatekli neočekivani natpis

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma noz je zakon

    3. jun 2021 | 15:12

    -U svojoj odbrani okrivljena je negirala navode krivične prijave i izjavila da su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine.Dobro ce ona proci sa ovom pricom

  • Petar

    3. jun 2021 | 15:13

    Naravno ce da se brani propevaces.

  • Ovce

    3. jun 2021 | 15:56

    Jesu za šišanje??!!Vuna je uvek na ceni??!!Kao i Lepota??!!I nije kriva nije nikoga na silu operisala!!??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA