Nagovarali mladića da ubije Požarevljanku za 400€ i polovni auto: Trojici osuđenih 80 godina zatvora

Nadzorne kamere usnimile da je Đorđević žrtvu najpre zaobišao autom kako bi se uverio da je to ona, a onda se vratio i udario je otpozadi

  • 1
Zatvor, ćelija, rešetke, zatvorenik

Foto ilustracija: Shutterstock

Požarevljani Danijel Stanojević (23) i njegov otac Saša Stanojević (49) osuđeni su pred Višim sudom u Požarevcu prvostepenom presudom na 20, odnosno 30 godina zatvora zbog podstrekivanja na ubistvo Ružice Kovač (78).

Aleksandru Đorđeviću (24) izrečeno je 30 godina zatvora, kao neposrednom izvršiocu zločina.

Ružica je ubijena 14. oktobra 2019, u Dunavskoj ulici u Požarevcu, kada je, kako se navodi u optužnici, Đorđević namerno "zastavom 101" udario bicikl kojim se kretala ka svojoj kući, pišu Novosti.

U početku se mislilo da je reč o saobraćajnoj nesreći, ali su, prema tvrdnjama tužilaštva, nadzorne kamere usnimile da je Đorđević nju najpre zaobišao autom kako bi se uverio da je to ona, a onda se vratio i udario je otpozadi. Posle zločina sva trojica optuženih otišla su u atar sela Mihajlovac i, benzinom kupljenim usput na benzinskoj stanici, polili "zastavu" i zapalili je.

Tokom istrage je utvrđeno da su otac i sin dve nedelje nagovarali Đorđevića da ubije Ružicu, a da će mu zauzvrat dati 400 evra i polovni auto. Njeno ubistvo Stanojevići su isplanirali jer je pretila da će ih izbaciti iz svoje kuće, u koju su se uselili nakon što su joj platili 10.000 evra. Veštačenjem je utvrđeno da su sva trojica u vreme izvršenja krivičnog dela bila uračunljiva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA