≫ 

Dečaci koji su se utopili kod Lovćenca bili su drugari, verovatno je jedan pokušao da spase drugog

Još nije potvrđen dan sahrane, a najverovatnije će to biti u ponedeljak

  • 3
Decak se davi, davljenje, utapanje, spasavanje, ruka

Foto: Shutterstock

Dva dečaka, E. K. (16) i njegov drug (14), iz Feketića, udavili su se juče oko 17 sati u kanalu Dunav-Tisa-Dunav kod Lovćenca, kada su hteli da se okupaju.

Niko u Feketiću juče nije mogao sa sigurnošću da objasni kako je došlo do tragedije, piše Kurir.

Postoje navodi da su prolaznici s glavnog puta čuli zapomaganje iz vode i ugledali decu kako se dave. Odmah su pozvali Hitnu pomoć i policiju.

- Nažalost, njima nije bilo spasa. Na mesto tragedije ubrzo su došli i roditelji dečaka. Majka E. K. je rekla da je znala da je njen sin sa drugom otišao do kanala da se okupa. Kad je čula šta se dogodilo, nesrećna žena nije mogla da prestane da plače i doziva svog sina - kaže sagovornik "Kurira".

Veruje se da su dečaci nastradali jer su bili slabi plivači, odnosno, kako neki tvrde, neplivači.

- Kanal se strmo spušta od ravnog terena prema vodi, pa je moguće da se jedan dečak nesmotreno u brzini okliznuo niz strminu, a da je drugi hteo da mu pomogne. Čuli smo i drugu verziju, da je jedan od dečaka skočio u vodu i da se tada zapleo u travu, a da je drug skočio za njim želeći da mu pomogne. Međutim, stradala su, nažalost, obojica - objašnjava izvor upoznat sa slučajem.

Bedžet K, brat od strica nastradalog E. K, kaže da ni u košmaru nisu mogli da očekuju da će se ovako nešto dogoditi.

- Spremamo sahranu, van sebe smo. Dečaci su bili dobri, išli su zajedno u školu, lepo su se družili. Svi smo ih voleli i u porodici i u selu. Roditelji su zanemeli od tuge, nemaju snage da daju izjave. Ne znam kako će se oporaviti od ovog gubitka - rekao je Bedžet K. jedva zadržavajući suze.

Prekoputa kuće u kojoj je s porodicom živeo E. K. nalazi se porodična kuća njegovog, takođe nastradalog, druga. I njegova porodica se nosi sa istim bolom i tugom i ne može da govori. Zatvorili su se u kuću i čuje se samo jauk.

Na obližnjoj pumpi nam kažu da se u tom kanalu deca kupaju svakog leta.

- Sezona nije još ni počela, a već je ta voda odnela dva života. Tu voda nije dublja od dva metra, ali deca nisu znala da plivaju - pričaju meštani.

Još nije potvrđen dan sahrane, a najverovatnije će to biti u ponedeljak.

Video: Počela potraga za četvorogodišnjakom u Neretvi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • arte

    13. jun 2021 | 19:48

    Ako dobro razumijem, prolaznici su čuli zapomaganje djece i zvali hitnu pomoć. Nisu prišli, nisu skočili u vodu da spasavaju djecu? Bože, stidim se sto sam čovjek, ovo je strašno! Jadna djeca, počivali u miru Božijem….

  • Marija

    13. jun 2021 | 21:23

    Pozdrav.. Da vam pojasnimo.. Iz tog mesta smo.. To je van sela i tu nije moglo biti prolaznika.. U blizini ali ne tako blizu ima pumpa koja ne radi posle 16h..a ovo se dogodilo oko 17 i 30..bilo je vise dece i jeste decak skocio da pomogne drugu.. Tuga.. Tek kada je neko pozvao hitnu poceli su ljudi da se okupljaju i porodica.. Tuga velika.. Divno dete.. Nazalost toliko dece neplivaca i nista se ne radi po tom pitanju..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA