Trojci iz Bačkog Gradišta, koja je uhvaćena sa velikom količinom droge, određen pritvor do 30 dana

Kako se sumnja, oni su od amfetaminskog ulja, metil alkohola i drugih supstanci proizvodili amfetamin

  • 2
Dilovanje droge, dileri, narkomanija, droga Foto-ilustracija: Shutterstock

Trojici osumnjičenih za nelegalnu proizvodnju i stavljanje u promet droge, delujući u grupi, posle saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Somboru, rešenjem sudije za prethodni postupak je određen pritvor do 30 dana. U pritvoru su D. K. (39) iz Vrbasa, A. Š. (31) i O. V. (46), obojica iz Bačkog Gradišta.

Ova mera im je, kako je za Novosti izjavila Manela Operta Podunavac, portparol Višeg suda u Somboru, određena zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi sva trojica osumnjičenih mogli ometati postupak uticanjem na P.D., kojeg je potrebno saslušati u svojstvu svedoka, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi, u kratkom vremenskom periodu mogli da ponove krivično delo za koje se sumnjiče.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, policijskim upravama Sombor i Novi Sad i Žandarmerijom, zaplenili su oko 20 kilograma amfetamina, 10 kilograma marihuane, dva litra amfetaminskog ulja, devet kilograma smese za uvećanje količine opojne droge i tom prilikom uhapsili tri osobe.

Policija je, kako je saopštio MUP, prilikom pretresa vozila marke „pežo“ kojim je upravljao A. Š. dok je suvozač bio D. K. pronašla oko 11,5 kilograma droge iz grupe amfetamina - spid.

U drugom vozilu marke „lančia“ kojim je upravljao O.V. pronađeno je oko dva kilograma spida, oko kilogram marihuane i oko pet kilograma smese za uvećanje količine opojne droge.

Prilikom pretresa kuće O. V. u Bačkom Gradištu, policija je pronašla još oko 6,5 kilograma spida, oko devet kilograma marihuane, dva litra amfetaminskog ulja, četiri kilograma smese za uvećanje droge, kao i pet litara metil alkohola.

Kako se sumnja, oni su od amfetaminskog ulja, metil alkohola i drugih supstanci proizvodili amfetamin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vrbas

    15. jun 2021 | 10:00

    A kad ce kod nas cesljanje, i okolna sela podivljala. Sve diler do dilera. Nekad bilo dilber do dilbera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA