≫ 

Ubio je Arkanovog telohranitelja, a danas je ponovo osuđen na 15 godina robije: Sve vreme je negirao

Ovo je druga prvostepena presuda kojom je Simeunović osuđen na istu, maksimalnu kaznu za krivično delo ubistvo od 15 godina zatvora

  • 1
Zatvor, rešetke, ćelija, zatvorenik

Foto ilustracija: Shutterstock

Viši sud u Beogradu ponovo je osudio na 15 godina zatvora nekadašnjeg pripadnika Jedinice za specijalne operacije (JSO) Željka Simeunovića (53) zbog ubistva Dalibora Mateovića 2004. godine, starijeg brata Zvonka Mateovića - nekadašnjeg telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana.

Ovo je druga prvostepena presuda kojom je Simeunović osuđen na istu, maksimanlnu kaznu za krivično delo ubistvo od 15 godina zatvora, kao i prvom presudom koju je prošle godine ukinuo Apelacioni sud i naložio ponavljanje suđenja.

Simeunović je tokom procesa negirao da je izvršio ovo ubistvo.

Mateović je ubijen 6. februara 2004. godine u kafiću u Sremskoj ulici u Beogradu, a veruje se da je prava meta bio njegov brat, koji je, prema pisanju medija, sutradan trebalo da svedoči na suđenju za optuženima za ubistvo Ražnatovića 2000. godine.

Zvonko Mateović je na dan ubistva Arkana 15. januara 2000. godine bio jedini njegov telohranitelj koji je pucao i ranio u nogu Dobrosava Gavrića koji je tada ipak uspeo ga pobegne, mada je nekoliko dana kasnije uhapšen.

Gavrić je od 2006. godine opet u bekstvu, ali je osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Ražnatovića. Uhapšen je u Južnoafričkoj Republici, i čeka se odluka tamošnjeg pravosuđa o njegovom izručenju Srbiji.

Simeunović je optužen da je 6. februara 2004. godine, u bašti kafe-kluba u Sremskoj ulici ubio Dalibora Mateovića i teško ranio Slavišu Tomića, a onda se dao u bekstvo pritom pucajući na policjace, koji su mu uzvratili vatru.

Uspeo je da pobegne, ali je uhapšen osam godina kasnije, tačnije 2012. zbog razbojništva na Bulevaru Mihaila Pupina, 16. novembra 2010. godine, tokom kojeg je odneto 11 miliona dinara, vlasništvo menjačnice "Pariz".

Dok je bio u pritvoru rasvetljeno je ubistvo Dalibora Mateovića.

Simeunović je takođe 14. jula 2017. godine bio pokušao da pobegne od zatvorske straže prilikom privođenja u Viši sud na suđenje za ubistvo Dalibora Mateovića.

Tada je prilikom izlaska iz policijskog vozila odgurnuo jednog pripadnika službe za obezbeđenje i dao se u bekstvo.

Međutim, brzom intervencijom četiri komadira, Simeunović je savladan je odveden u sud.

Video: 21 godina od ubistva Željka Ražnatovića Arkana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA