≫ 

Očuh tukao pastorka, majka ga nije štitila: Oboje su uhapšeni, maloletno dete samo zvalo policiju

Uhapšeni su M. M, zbog nasilja u porodici nad pastorkom, i M. K, majka deteta, zbog nepružanja pomoći i zapuštanja i zlostavljanja deteta

  • 90
Majka, otac, roditelju tuku dete, decu, nasilje nad decom, dečje batine, vaspitanje Foto-ilustracija: Shutterstock

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policija je uhapsila M. M. zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici nad pastorkom, kao i M. K, majku deteta, zbog nepružanja pomoći i zapuštanje i zlostavljanje maloletnog M. L.

U krivičnoj prijavi navodi se da je M. M. u iznajmljenom stanu na Vračaru, u kom je u vanbračnoj zajednici živeo sa majkom maloletnog dečaka, od maja 2020. više puta fizički napao dečaka i naneo mu telesne povrede. Nasilju je, kako se sumnja, prisustvovala majka koja nije preduzela ništa da bi zaštitila svog sina, prenosi Kurir.

- U utorak, oko 16 u Ulici Hadži Ruvimova, osumnjičeni M. M. ponovo je fizički napao maloletnog oštećenog tako što ga je rukama oborio na pod, a zatim uhvatio za kragnu majice i podigao sa zemlje, nanevši mu telesne povrede vrata i desne nadlaktice, takođe u prisustvu majke maloletnog oštećenog, M.K. koja ni tada nije preduzela nikakve mere da ga zaštiti, već se sa osumnjičenim M. M. udaljila sa lica mesta, ostavivši maloletnog oštećenog da plače - saopštilo je tužilaštvo.

Nakon ovog događaja, dečak je sam obavestio policijske službenike PU Beograd UKP o nasilju u porodici kom je izložen.

- Pored krivičnog dela nepružanje pomoći majci je stavljeno na teret i krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica jer je u maju 2020. godine nakon stupanja u emotivnu vezu sa osumnjičenim M. M. napustila stan u kom je živela sa svojim maloletnim sinom, oštećenim M. L. i svojom majkom, od kada je prestala da se stara o svom detetu, a njegovo vaspitanje i brigu o oštećenom prepustila svojoj majci, koja usled starosti nije u stanju da isprati razvojne potrebe deteta - navelo je tužilaštvo.

Osumnjičeni M. M. i M. K. danas su saslušani u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužioca u Beogradu, kada su u prisustvu branioca po službenoj dužnosti u potpunosti negirali izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret.

- Postupajući zamenik javnog tužioca je nakon saslušanja predložio Prvom osnovnom sudu u Beogradu da prema osumnjičenim M. M. i M. K. odredi pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo - saopštilo je Prvo osnovno tužilaštvo.

Video: Direktor škole o dečaku kog je otac šutirao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laza

    17. jun 2021 | 15:26

    Svaka čast hrabri dječače, ostani jak...

  • Silvija

    17. jun 2021 | 15:37

    Ona majka i gleda da joj dete stranac tuce ,dete place ona gleda sigurno u gace ljubavnikaTakve krmaca je samo za obor .

  • Tuzba

    17. jun 2021 | 18:39

    Јако је незахвално стајати на страну или родитеља или деце. Иако има много злостављања од стране родитеља, има и злоупотреба од стране деце. Моју другарицу је син пријавио за злостављање јер му није дала да иде са друштвом, 12 година. Другу је ћерка пријавила полицији за шамар, који је добила за крађу и скитање у лошем друштву.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA