≫ 

Danijelu je muž izbo nožem, bori se za život: Ovako je o nasilju u porodici pričala pre mesec dana

Ona se nalazi na odeljenju intenzivne nege Opšte bolnice u Čačku, gde se bori za život. Njen suprug je pobegao i policija traga za njim

  • 20
Danijela Krivokuca Foto: Facebook/D.K.

Danijela K. (30) zadobila je povrede opasne po život kada ju je muž Radoje K. (43) jutros izbo u predelu stomaka. On je nožem povredio i 11-godišnjeg sina koji je pokušao da zaštiti majku. Pre nešto manje od mesec dana Radoje je pokušao da zapali porodičnu kuću.

- Problemi sa mojim suprugom počeli su pre sedam godina, fizički i psihički me je zlostavljao, ali pokušaj paljenja kuće je prelio kap u prepunoj čaši - rekla je tada Danijela za medije.

Kako je njen muž pijan pokušao da zapali kuću u kojoj je bilo četvoro dece, ona je tada najavila da će da se razvede.

Objasnila da je da ga je prijavljivala, ostavljala i išla kod roditelja koji žive u Ivanjici,  a vraćala se u nadi da će on da se promeni.

- U poslednje vreme nije fizički zlostavljao, ali se sinoć pojavio u teško alkoholisanom stanju sa kantom benzina i počeo da njime zasipa sve sobe. Zašto je to uradio samo on zna. Pre desetak dana sam podnela tužbu za razvod braka jer sam se u proteklom periodu nadala da će se izlečiti od alkoholizma i dozvati se pameti. Dolazio je povremeno kod nas jer smatram da treba da bude u kontaktu sa svojom decom i mališani moraju imati oca bez obzira na naše poremećene odnose - ispričala je.

Taj događaj je, kako je rekla, "jedva preživela".

- Prvo šok, strah, neverica, ali moram da se borim za svoju decu kako bih ih izvela na pravi put. Zbog psihičkog maltretiranja koje sam konstantno doživljavala u poslednje vreme, pokušala sam i da se ubijem. Popila sam 14 bromazepama, želeći da umrem, ali sam sada čvrsto rešena da se izborim sa nedaćama koje su nas zadesile - rekla je Danijela.

Opisala je da je Radoje "prvo sipao benzin u dnevni boravak, a potom u hodnik i dečju sobu".

- Kada sam videla šta radi, pokupila sam decu i izašla napolje. Pošto nije imao upaljač kod sebe, iz sveske moga sina je iscepao papir i u šporetu zapalio, potom bacio na prosuti benzin. Ne znam ni sama kako sam bila pribrana, ali sam uspela da spasim kuću - ispričala je.

Kako je navela, njen suprug je pod uslovnom kaznom koja mu ističe 2022. godine. Jednom ju je prekršio i tada je 15 dana bio u zatvoru. Ni ne sluteći šta će se dogoditi nepunih mesec dana kasnije, rekla je da se Radoja više ne plaši, ali da je zabrinuta za bezbednost svoje dece kada se on pojavi pijan.

Nakon što je podmetnuo požar Radoje je pobegao, a policija ga je, pošto ga je našla, odvela na odeljenje psihijatrije Opšte bolnice Čačak. Odmah nakon izlaska, izbo je suprugu nožem.

Danijela je operisana i trenutno se nalazi na odeljenju intenzivne nege, gde se bori za život.

Video: Uhapšen zbog svirepog ubistva u Kikindi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ns

    18. jun 2021 | 15:59

    Sta radi policija i tuzilastvo u ovoj drzavi....

  • Ja2

    18. jun 2021 | 16:40

    Dokle mislite da ne kaznjavate nasilnike u porodici?Koliko jos zena treba da strada? Ovo je ko zna koji slucaj.

  • Iva

    18. jun 2021 | 16:58

    Pa sta je ovo ljudi vise, pa dokle bre???? Koji idiot ga je pustio na slobodu i njega sa manijakom u zatvor!!! Sram te bilo drzavo kad najslabije ne mozes da zastitis. Ne mogu ovo vise ni da citam sad da mogu licno bi manijaku presudila bez griznje savjesti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA