Radnici azila u kojem su ubijali pse: "Sve je montirano, smestio nam je bivši radnik"

U Čumiću kod Kragujevca pronađen je azil sa više od 1.000 pasa, a zbog sumnje da ih je mučio i zlostavljao, uhapšen je vlasnik D. G. (49)

  • 0
Dejan Vucjak Shelter Gacic

Uhapšeni vlasnik azila, Foto: Facebook

Vlasnik azila za pse "Vučjak" iz Čumića kod Kragujevca, D. G. (49), uhapšen je zbog sumnje da je ubijao i zlostavljao životinje, saopštila je policija. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, a trenutno je u azilu zbrinuto više od hiljadu napuštenih pasa i lutalica.

Pored D. G, privedeni su i svi radnici koji su se našli na poslu u tom trenutku. Oni su kasnije pušteni na slobodu, kako kažu za Kurir iz azila.

- Sve je namešteno i montirano. Sumnjamo da nas je prijavio i sve montirao bivši radnik koji nam je tražio novac i nekoliko plata unapred, a to nema nigde - tvrdi Tatjana Milošević iz azila "Vučjak".

Trenutno je istraga u toku, a komunalna inspekcija proverava azil koji broji oko 1.200 pasa. Nadležni utvrđuju da li je i na koji način D. G. ubijao i mučio životinje.

Mnogi psi pronađeni su u teškom stanju i nadležni će najverovatnije preuzeti sve životinje, za koje će se delom pobrinuti grad Kragujevac, dok će ostale biti raspodeljene drugim azilima po čitavoj Srbiji.

Poznat policiji od ranije

 

Uhapšeni je od ranije poznat policiji kao sakupljač životinja, još pre nego što je otvorio azil u Čumiću.

- Pre 10 godina smo se jedva izborili. U svom stanu u našoj zgradi je držao čak 24 psa. To je strašno smrdelo i mi, ostali stanari, nismo mogli da funkcionišemo.

Zvali smo policiju, ali kad god treba da dođu, on negde skloni kučiće. Dugo smo se borili da rasformira azil koji je pravio ni manje, ni više, nego u stanu - ispričao je jedan komšija.

Ovim povodom oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

- U Srbiji nikakvo nasilje ne može da bude nekažnjeno, ni prema ljudima, ni prema životinjama i svaki nasilnik biće kažnjen i sklonjen sa naših ulica. Ni jedna životinja ne zaslužuje da se ljudi prema njoj tako ponašaju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uvek će činiti sve da ovakve neljude sklone sa ulica i da zaštite svaki život u našoj zemlji - izjavio je on.

Video: Mučili i ubijali pse u svom centru za obuku: Uhapšena osumnjičena grupa u Kragujevcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA