≫ 

Žena iz Zablaća i dalje kritično, dete operisano, komšije u šoku: "Ceo život će imati traumu"

Muškarac koji je izbo ženu i povredio sina, pronađen je obešen iza kuće

  • 3
Čačak, selo Zablaće, muž napao nožem ženu i sina

Foto: RINA

R.K. (44), koji je u petak ujutro nožem izbo trudnu D.K. (30) i njihovog jedanaestogodišnjeg sina, pronađen je mrtav juče u čačanskom selu Zablaću, u šumarku, koji se nalazi nedaleko od kuće.

Zdravstveno stanje žene je i dalje kritično, i ona se nalazi na odeljenju intenzivne nege čačanske Opšte bolnice, dok je dečak, koji je takođe operisan, na odeljenju dečje hirurgije.

Ostalo troje dece, koji su bivši supružnici dobili u bračnoj zajednici su dobro i nalaze se kod rođaka, javljaju Novosti.

Kako je navedeno, komšije u subotu ujutru primetili su na oko stotinak metara od njihove kuće, na jednom drvetu u obližnjoj šumi, obešenog R.K. i odmah pozvali policiju.

- Pretpostavljali smo da će tako nešto i uraditi. Njega je tog jutra, posle počinjenog krvavog pira, komšinica videla da je otišao u pravcu šumarka sa kanapom u rukama - ispričali su susedi.

- Plašimo se za njen život, a i njenog sina... Jadna ta deca, za ceo život će imati traumu.

Podsećamo, napad se  dogodio se u petak oko 7.30, dok je D.K. bila u kući sa decom koja su spavala. R.K. kome je, inače, policija izrekla zabranu prilaska bivšoj supruzi, a zbog čestog nasilja koje je trpela, uskočio je u kuću kroz prozor. Počeo je da viče, a potom je, nezvanično saznajemo, na ženu nasrnuo kuhinjskim nožem, zadavši joj više uboda u predelu stomaka i grudi.

Želeći da spase majku od oca, njihov jedanaestogodišnji sin golim rukama je uhvatio za oštricu noža, pa je tom prilikom zadobio posekotine prstiju i šake. R.K. se, nakon ovog jezivog napada, udaljio i pobegao, a policija je krenula u potragu za njim. Na stotinak metara od kuće, on se, ispostaviće se u subotu ujutru, te večeri obesio.

Povređena nesrećna žena i njeno dete su prevezeni u čačansku bolnicu. Lekari su na prijemu utvrdili da je D.K. zadobila povrede opasne po život, pa su je odmah poslali u operacionu salu. Dečak je operisan u petak u popodnevnim satima. Lekari su uspeli, i pored veoma složenog i ozbiljnog stanja žene, da sačuvaju trudnoću.

Okidač za ovaj krvavi pir, kako se pretpostavlja je to što su se D.K. i R.K. u četvrtak i formalno razveli, pošto je ona nekoliko meseci pre toga podnela zahtev za razvod braka i  prijavila ga policiji za porodično nasilje. U petak, međutim, navodno je on došao do saznanja da je ona u trećem mesecu trudnoće, a da dete nije njegovo.

- On je nju često tukao. Dolazila je policija više puta. Poslednji put je uzeo kantu benzina, polio po kući u kojoj su bili ona i deca, i zapalio. Na sreću, tada niko nije povređen, vatrogasci su odmah ugasili plamen - kazale su  komšije, napominjući da je D.K. bar 20 puta prijavljivala supruga za nasilje.

- I pod zabranom prilaska, on je dolazio u kuću. On je bio problematičan kada se napije, tada je bio nasilan. Boravio je i na psihijatriji, i to nakon tog poslednjeg incidenta.

Kako je navedeno, nezvanično, čačanski lekari su postigli pravo čuda spasivši i ženu i život bebe u stomaku. Naime, prema saznanjima od izvora bliskih istrazi, R.K. je bukvalno nožem rasporio utrobu nesrećne žene. Izvršeno je više operacija, koje su trajale satima. Ona se nalazi da intenzivnom odeljenju intenzivne nege, ali je sada stabilno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    20. jun 2021 | 09:02

    Kad nemamo takon bice jos mnogo tragedija. Kakva zabrana prilaska...psihijatrija, rudnik...

  • Aleksa

    20. jun 2021 | 08:37

    Neka im je bog na pomoci gledam razlika u godinama cetrnaest godina naravno da je bio ljubomoran treba da paze kad se porodice zasnivju

  • Relja

    20. jun 2021 | 08:05

    Što južnije, sve tužnije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA