≫ 

Saslušan osumnjičeni napasnik na devojčicu u Bogatiću: Nije priznao zlodelo, ispričao svoju verziju

Lekarskim pregledom je potvrđeno da je bilo odnosa i da devojčica ima povrede * I. A. je uhapšen zbog sumnje da je počinio obljubu deteta i preti mu kazna zatvora do 12 godina * Sud mu je odredio pritvor do 30 dana po više osnova, a u istrazi će biti saslušana devojčica i više svedoka

  • 11
Sela Belotić Selo Belotić, Foto: Dragan Grujić

I. A. (38) iz Belotića danas je saslušan u Višem javnom tužilaštvu zbog sumnje da je u subotu u noć obljubio trinaestogodišnju devojčicu iz istog sela. Kako Telegraf.rs saznaje, on je izneo odbranu i tužiocu ispričao svoju verziju događaja koji je proteklog vikenda uznemirio javnost u ovom kraju, ali nije priznao krivično delo za koje je osumnjičen.

Sud mu je odredio pritvor do 30 dana po više osnova, a u istrazi će biti saslušana devojčica i više svedoka.

Od slavlja i vesele atmosfere do agonije i drame. Ne zna se da li je teži bol trinaestogodišnje devojčice koja je navodno napastvovana, njene porodice ili porodice I. A. (38) koja se, s pravom, našla na stubu srama. On se sumnjiči, podsetimo, da je sa veselja u jednoj svečanoj sali u Bogatiću u subotu uveče izveo napolje trinaestogodišnju devojčicu i napastvovao je u mraku, u napuštenom dvorištu u blizini. Lekarskim pregledom je potvrđeno da je bilo odnosa i da devojčica ima povrede. I. A. je uhapšen zbog sumnje da je počinio obljubu deteta i preti mu kazna zatvora do 12 godina.

Odmah sutradan, supruga I. A. je sa svog Fejsbuk profila izbrisala sve objave sa zajedničkim fotografijama. Zadržala je samo svoje i fotografije njihovog trogodišnjeg sina, što dokazuje da porodica I. A. preživljava dramu nakon njegovog hapšenja.

- Verovatno zbog bruke i sramote. Nije ni njoj lako posle svega i ko zna kako će dalje taj brak funkcionisati. Treba živeti sa tim i suočiti se sa nedelom koje je počinio. Porodice se dobro poznaju i bili su više od poznanika jer I. A. desetak godina radi kod devojčicinog oca u zanatskoj radnji, sigurno nema reči kojima bi se sve objasnilo i nju poznaje skoro od rođenja, pa je sada teško da se suoče sa nedelom koje je počinio - priča jedan meštanin.

Zgražavajući se zbog postupka I. A. drugi meštanin kaže da ne uspeva u svojoj glavi da sklopi sliku bolnog trenutka kada on u mraku napastvuje devojčicu dok se njeni roditelji za to vreme vesle i ne slute da je tako nešto moguće.

Drugi meštanin u selu kaže da niko nije pretpostavljao da će on nešto slično uraditi, bez obzira što je ponekad voleo malo više da popije.

"Šta mu se otkačilo u glavi?!"

- To je monstruozno ako je namamio dete da izađe napolje sa namerom. Gde mu je bila pamet, to dete je gledao kako raste, šta mu se otkačilo u glavi da je sada gleda drugim očima - pita se on.

Roditelji devojčice su burno reagovali kada je, posle nekoliko sati skrivanja, I. A. privođen u policijsku stanicu. Bili su besni i van sebe, pa su ih smirivali policajci da se ne bi fizički obračunali sa čovekom koji, smatraju oni, umalo na silu nije oduzeo nevinost njhovoj ćerki.

"Pustite me da ga zadavim!"

- Dok je devojčica u policijskoj stanici u prisustvu socijalnog radnika davala iskaz, roditelji su za to vreme razgovarali sa inspektorima. Kada su ga privodili majka je u trenutku skočila sa stolice i krenula prema njemu vičući policajcima koji su je zadržavali: "Pustite me da ga zadavim". Za njom je skočio i otac, pa ga je zadržavalo više policajaca - otkriva izvor Telegrafa.

Danas se povodom događaja koji je uznemirio javnost i izazvao osudu oglasio i predsednik Opštine Bogatić Milan Damnjanović.

- Čin silovanja i pedofilije predstavlјa najpodmukliji oblik seksualnog nasilјa i jedno od najtežih krivičnih dela i zaslužuje najoštriju društvenu osudu i najtežu propisanu kaznu. Kao roditelј, osećam duboku bol i tugu i izražavam žal zbog svega kroz šta je prošla naša maloletna sugrađanka iz Belotića. Nema ništa stresnije ni strašnije za žrtvu i njene roditelјe od ovako doživlјenog traumatičnog iskustva - poručio je predsednik Opštine.

On je obećao pomoć i podršku lokalne samouprave porodici devojčice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velotic

    21. jun 2021 | 17:20

    Najteze krivicno delo, a preti mu 12 godina? Nije zakon dobar, zakon menjati, 150 godina robije najmanje!

  • BOSANAC

    21. jun 2021 | 17:00

    Jos jedan pedofil u ex Yugi, nista novo, svaki dan je ovako, svugde, divlji zapad bez pravog gazde macka.idalje misevi kolo vode.

  • Nista bez

    21. jun 2021 | 17:00

    30 god.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA