Brankova supruga stajala bespomoćno pored septičke jame gde joj se suprug ugušio: "Šta smo mogli"

- Brankova supruga stoji, gleda u nas, plače, ali šta smo mogli... Nismo mogli nikako da mu pomognemo. Ivana su izvukli, a za njega je već bilo kasno - kažu komšije

  • 3
Septička jama, šaht

Foto-ilustracija: Shutterstock

Branislav Vasić (64) tragično je nastradao kada je u ponedeljak uveče upao u septičku jamu u svom dvorištu u Surčinu, dok je Ivan T. (41), komšija koji je pokušao da ga spasi, u teškom stanju.

Branislav je u Surčin, gde mu živi porodica, došao na godišnji odmor iz Makedonije gde je nekoliko godina unazad radio. Kobni dan proveo je sa komšijom, koji kaže da ništa nije slutilo na tragediju, javlja Blic.

- Bio je kod mene, sedeli smo i pričali. Nije popio kap alkohola - sa suzama u očima opisuje tragediju Dragoljub Marković, komšija i prijatelj tragično nastradalog čoveka.

Kako pričaju komšije, predveče je Branislav odlučio da se spusti u septičku jamu u dvorištu kako bi proverio da li preliva.

- Oni u dvorištu imaju tri jame i hteo je da vidi tu prelivnu, s njom su imali problem, zapušavala se, pa je hteo da je proveri, očisti - priča komšija.

Pretpostavlja se da se merdevinama sputio u jamu, ali je ubrzo izgubio svest zbog gasova. Da nešto nije u redu prve su primetile njegova supruga i komšinice koje su su bile u dvorištu. Prema rečima komšija, uplašene su počele da dozivaju pomoć.

Njihove vapaje čuo je Ivan T. koji je prvi pritrčao da pomogne.

- Ivan je tad stigao kući, čuo je vrisku i zapomaganje. Pretrčao je u njihovo dvorište i kada je video šta se dešava vezao se kanapima i spustio u jamu, međutim i njega su omamili gasovi, počeo je da gubi svet, da krklja, a ta užad kojima je bio vezan držale su dve komšinice i komšija - priča za Blic komšija S. R. koji je i sam učestvovao u spasavanju.

On je čuo buku koja je dopirala iz susednog dvorišta, a kada je stigao na lice mesta zatekao ga je jeziv prizor.

- Ivanova supruga je stajala sa jednomesečnom bebom u rukama i kukala je, pitala me je da li je živ... Jedan komšija se trudio da mu izvuče gornji deo tela napolje, makar glavu. Nekako je uspeo, a on je samo krkljao, bio je bez svesti. Došli su vatrogasci, njega su izvukli... Lekari Hitne pomoći su mu jedva otvorili usta da ubace cevčicu da bi mogao da diše, a potom su ga odmah odvezli - priča S.R.

Za Branislava, oca dve kćerke i dedu četvoro unućića, međutim, već je bilo kasno.

- Brankova supruga stoji, gleda u nas, plače, ali šta smo mogli...Nismo mogli nikako da mu pomognemo - navodi komšija.

Agonija Vasićeve porodice trajala je dugih 17 sati, koliko je trebalo da telo nesrećnog čoveka izvuku. Porodica, nema od bola, sve vreme je bila tu, kao i komšije.

- Ne znam šta da kažem, tragedija. Žao mi je, verujte mi, kao da sam izgubila najrođenijeg. Toliko mi je teško, tako da strada - smogla je snage da kaže uplakana komšinica, koja je bila uz porodicu sve vreme, dok je sa travnjaka pored zlokobne jame sklanjala konopce kojima je Ivan bio vezan.

Prema rečima komšija, Ivan T. koji je pokušao da spasi Vasića nalazi se u teškom stanju.

- Otkako se to desilo nije dolazio svesti. Smešten je na VMA, ali nije dobro. Kod kuće ima bebu i petogodišnju ćerkicu, strašno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA