Slučaj "Jovanjica 2": Odbijen zahtev za izuzeće sudije Zorana Ganića

Sud odlučivao o zahtevu branioca okrivljenog Branislava Radosavljevića

  • 0
Marihuana, Jovanjica Printskrin: MUP

Odlučujući o zahtevu branioca okrivljenog Branislava Radosavljevića, advokata Veljka Delibašića za izuzeće predsednika veća sudije Zorana Ganića u predmetu poznatijem javnosti kao Jovanjica 2, predsednik Višeg suda u Beogradu je 22. 6. 2021.godine doneo rešenje kojim je ovaj zahtev odbio kao neosnovan, saopštavaju iz Višeg suda.

- Iz obrazloženja rešenja proizilazi da je predsednik suda imao u vidu navode branioca okrivljenog koji su izneti u zahtevu za izuzeće, ali je ocenio da ne postoje okolnosti koje bi izazvale sumnju u nepristrasnost predsednika veća shodno članu 37 stav 2 Zakonika o krivičnom postupku, s obzirom na to da je uvidom u spise predmeta utvrđeno da je postupajući predsednik veća u dosadašnjem toku postupka u krivičnom predmetu Jovanjica 2 u svemu postupao u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku, te ni na koji način nije postupao pristrasno u odnosu na okrivljene i njihove branioce - navode u Sudu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA