Opljačkana kuća srpske porodice u Babinom Mostu: Ovo je 66. incident na KiM od početka godine

Kancelarija za Kosovo i Metohiju obavestiće o tom događaju međunarodne predstavnike

  • 0
žena baka žene lopovi obija kasu sef pare novac pljačkašica, lopov Foto: Shutterstock

Porodična kuća Staniše Stanojevića, u srpskom selu Babin Most na Kosovu i Metohiji, koje je poznato po najučestalijim napadima na Srbe, juče je opljačkana, saopštila je danas Kancelarija Vlade Srbije za KiM.

Porodica Stanojević je o incidentu obavestila kosovsku policiju, ali, kako se navodi u saopštenju, ne gaji nadu da će počinioci biti uhvaćeni, jer nemaju poverenja u tu instituciju.

- Jasno je da se srpski narod južno od Ibra nalazi pod konstantnom represijom albanskih izgrednika zbog čega očekujemo od nadležnih institucija i međunarodne zajednice da se bez odlaganja zaustavi talas nasilja nad srpskim narodom i njihovom imovinom na Kosmetu i napadi na Srbe najozbiljnije shvate, kako bi se njihova bezbednost povećala - kaže se u saopštenju.

Kancelarija podseća da je to 66. incident od početka godine koji se dogodio na Kosovu i Metohiji, a čija su meta Srbi, njihova imovina, crkve, domovi zdravlja, škole...

Kancelarija za Kosovo i Metohiju obavestiće o tom događaju međunarodne predstavnike i zahteva se od nadležnih organa da hitno reaguju i počinioce ovog ali i svih ostalih nerasvetljenih incidenata izvedu pred lice pravde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA