≫ 

Odbrana Mike Aleksića podnela žalbu na optužnicu, ukinuto rešenje o produženju pritvora

Viši sud u Beogradu je 29. jula doneo rešenje kojim je potvrdio optužnicu u odnosu na sedam krivičnih dela, ali i obustavio postupak za tri krivična dela

  • 9
Miroslav Mika Aleksić Printskrin: Youtube/RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

Odbrana vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića danas je podnela žalbu na rešenje kojim je protiv njega potvrđena optužnica za ukupno sedam krivičnih dela silovanja i nedozvoljenih polnih radnji, saznaje Tanjug.

O ovoj žalbi će odlučivati Apelacioni sud u Beogradu, koji je ranije danas ukinuo rešenje o produženju pritvora Aleksiću i naložio Višem sudu da ponovo razmotri da li će mu produžiti pritvor.

Viši sud u Beogradu je 29. jula doneo rešenje kojim je potvrdio optužnicu u odnosu na sedam krivičnih dela, ali i obustavio postupak za tri krivična dela.

Branilac Miroslava Aleksića, advokat Zoran Jakovljević precizirao je za Tanjug da je sud obustavio postupak u odnosu na tri krivična dela usvojivši navode iz odgovora na optužnicu koji je podnela odbrana.

Žalbom na rešenje o potvrđivanju optužnice odbrana traži da se postupak obustavi i za preostala krivična dela iz optužnice imajući u vidu već izražen stav suda u odnosu na krivična dela za koja je postupak obustavljen.

- Stava smo da ni za ta krivična dela optužnica ne može da stupi na pravnu snagu - naglasio je Aleksićev branilac, napominjući da je siguran da su sve tvrdnje iz optužnice protiv Aleksića neistinite.

On smatra da su pojedinici u ovom slučaju zarad ličnih interesa, zloupotrebili poverenje državnih organa, policije, tužilaštva i suda, te da će u toku postupka to i dokazati.

Novu odluku o pritvoru za Aleksića Viši sud treba da donese u najkraćem roku.

Aleksić se nalazi u pritvoru od hapšenja 16. januara.

Optužnica Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podenta je sudu 21. aprila a tereti Aleksića za više krivičnih dela na štetu sedam devojaka. Njega je prva prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama protiv njega pridružile i druge devojke.

Video: Nemojte vi suditi pre suđenja: Burna reakcija advokata Mike Aleksića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    7. jul 2021 | 17:07

    Radulovićke je sve izmislila k'o i ovo da je silovana na frižideru ako je za ovo slagala sigurno je i za ostalo.

  • Antun pokatoliceni srbin

    7. jul 2021 | 17:34

    Ja ipak mislim da su se nabacivale

  • Милорад

    7. jul 2021 | 17:58

    Само да подсетим,силовање се одмах мора пријавити ,свако кашњење је злоупотреба свега и сваког............

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA