Pritvor za vozača autobusa koji je usmrtio radnike Železare: Vozilo i dalje na veštačenju

Uzrok saobraćajne nesreće utvrdiće istraga, koja je u toku. Autobus je upućen na mašinsko veštačenje, a narednih dana uslediće saslušanje svedoka i očevidaca događaja

  • 1
Nesreća Smederevo Printskrin RTS

Vozaču autobusa SP "Lasta" M. G. (60), osumnjičenom da je prošle nedelje u Smederevu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginula tri radnika Železare, određen je pritvor do 30 dana. Protiv njega je pokrenuta istraga zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a i dalje se očekuje veštačenje vozila.

Kako "Novosti" saznaju u Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu, koje vodi istragu, vozač autobusa, prema krivičnoj prijavi Policijske uprave Smederevo, tereti se za nesreću u kojoj su nastradali Vitomir Antić (60), Saša Stanković (57) i Miroslava Zdravković (55). U sudaru je povređeno i petoro ljudi iz autobusa, kao i vozač. Svi su zadobili lake povrede.

Sumnja se da je vozač autobusom prešao u suprotnu traku i direktno udario u automobil "folksvagen pasat" smederevskih registarskih oznaka u kojima se nalazilo troje radnika Železare Smederevo, koji su krenuli na posao.

- Uzrok saobraćajne nesreće utvrdiće istraga, koja je u toku. Autobus je upućen na mašinsko veštačenje, a narednih dana uslediće saslušanje svedoka i očevidaca događaja - kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu.

Prema pretpostavkama, mogući uzrok nesreće je otkazivanje komandi na autobusu, a o čemu je tačno reč, znaće se nakon veštačenja. Nema informacija koliko će veštačenje trajati.

SP "Lasta" je, u saopštenju koje je izdalo nakon nesreće, tvrdilo da je autobus, koji je tog jutra prevozio radnike železare bio ispravan.

- Šestomesečni tehnički pregled na autobusu obavljen je 2. februara, a po propisima naredni je trebalo da bude obavljen 2. avgusta. U proteklih 30 dana na ovom autobusu nije prijavljen nijedan otkaz na sistemu kočenja i upravljanja - navodi se u saopštenju "Laste".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AcaBg

    13. jul 2021 | 23:31

    Sad će vozač starosti 60 godina, pred penzijom, odgovarati zbog otkazivanja komandi na vozilu, a lica koja su dozvolila da taj autobus izađe u saobraćaj po običaju nisu kriva. Ko redovno koristi Lastu ili je se seća iz vremena kad su radili u gradskom u Beogradu zna u kakvim stanjima su im bila ta "ispravna" vozila. Vozač je tu da sedne i da vozi, a druga lica odgovaraju za ispravnost vozila. Nažalost, Lasta je gotovo u potpunosti uništena firma sa rukovodstvom koje samo zna da se ugrađuje i profitira. Zato je u ovom slučaju vozač jedini krivac i niko drugi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA